Σε εξέλιξη οι εργασίες αντιπλημμυρικού έργου στον Αμμότοπο Άρτας

on .

 ARTA AMMOTOPOS TSIROGIANNHS

• Στο σημείο των εργασιών του αντιπλημμυρικού έργου της Διευθέτησης του Ρέματος Αμμότοπου, βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημ. Σφήκα, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Μπουκουβάλα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμμοτόπου Γ. Ξέρα, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων Σ. Γρύλλια και την επιβλέπουσα του έργου Αγορίτσα Κοντοστέργιου, προκειμένου να επιβλέψουν από κοντά τις εργασίες αλλά και να ενημερωθούν από τον εργολάβο σχετικά με την πορεία του έργου.
Το έργο «Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου», είναι προϋπολογισμού 566.680 ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ).
Μέχρι τώρα σε περιόδους μεγάλους βροχοπτώσεων τα νερά διαχέονται και πλημμυρίζουν την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας συχνά προβλήματα προσπέλασης, τόσο στον παράπλευρο δρόμο, όσο και στις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν σε αυτό. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα βελτιωθούν οι υποδομές της περιοχής, θα υπάρξει πρόληψη για πλημμύρες, προστασία των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους, αλλά και περιβαλλοντική προστασία.
Η περιοχή των έργων αφορά τμήμα μήκους 344 μέτρων του αδιαμόρφωτου ρέματος Αμμοτόπου, εντός σχεδίου του οικισμού του Αμμοτόπου, από την περιοχή «Μαλαμή» έως την περιοχή «Καλόγηρος». Η έκταση της λεκάνης του ρέματος στο εξεταζόμενο τμήμα του είναι της τάξης του 1,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
«Με την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου δίνουμε λύση σ’ ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, προστατεύοντας έτσι τους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο έργο κατά μήκος του αντιπλημμυρικού έργου για την ασφάλεια και τη διαμόρφωσή του, το όποιο θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης.