Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και οι υπάλληλοι εξωτερικής φρουράς των φυλακών Ιωαννίνων

on .

FROYRA FYLAKES STAYRAKIOY

• Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικών Φρουρών, συμμετέχει και η Ένωση Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, οι εξωτερικοί φρουροί των Φυλακών προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έως και μεθαύριο, Παρασκευή ζητώντας την οριστική επίλυση των επί σειρά ετών θεσμικών και οικονομικών διεκδικήσεών τους.
Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρει η τοπική Ένωση θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια, για τους οποίους τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης, μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα για τους οποίους συνεπάγεται κίνδυνος ζωής. Ακόμη δεν θα επιτρέπονται επισκεπτήρια συγγενών στα καταστήματα κράτησης και στα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις προσωπικού.
Συνάντηση με ΑΔΕΔΥ
Στο μεταξύ, συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης των Δικαστικών Φυλάκων Ιωαννίνων και τον Διευθυντή του Καταστήματος είχε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μεταφέροντας στους εργαζόμενους την στήριξη της ΑΔΕΔΥ στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Ομοσπονδία τους.
Οι υπάλληλοι των Εξωτερικής Φρούρησης ζητούν, μεταξύ άλλων: 2 Κάλυψη των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων της Υπηρεσίας (τελευταίος αμιγής διαγωνισμός προσλήψεων το 2008).
- Άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρεσίμων και αργιών των παρελθόντων ετών.
-Άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Υπηρεσίας, που πολλά από αυτά είναι πλέον επικίνδυνα λόγω της 20ετούς επιβεβαρυμένης λειτουργικής τους κατάστασης.
- Δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης καταστημάτων κράτησης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία,
-Ανάδειξη της ιεραρχίας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης.
- Οικονομική αποζημίωση για την αγορά στολής και εξοπλισμού, που (παρότι η χορήγηση τους προβλέπεται από Π.Δ.) έχουν να χορηγηθούν στους Εξωτερικούς Φρουρούς επί σειρά ετών.