Η ΕΛΣΤΑΤ ζητά απογραφείς για το Μητρώο αγροτών-κτηνοτρόφων

on .

PROBATA ARNAKIA

• Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με ανακοίνωσή της καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Απογραφέων έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι υποψήφιοι μπορεί να είναι ιδιώτες, υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
H Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας θα διενεργηθεί με μικτό σύστημα, που περιλαμβάνει: α) ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των γεωργικών - κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και β) συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων από τους απογραφείς, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων με τους κατόχους των γεωργικών – κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε Δημοτικά/Κοινοτικά Γραφεία, συνεταιρισμούς κ.ά., ή, κατ’ εξαίρεση, μέσω τηλεφώνου ή μέσω προσωπικής συνέντευξης στην οικία του απογραφόμενου, για όσες γεωργικές – κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δεν είναι δυνατή η αυτοαπογραφή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.
Οι αιτήσεις για την εγγραφή στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, οι οποίες θα είναι ταυτόχρονα και Υπεύθυνες Δηλώσεις για όσα δηλώνονται από τους υποψήφιους, θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο:
https://elstatmis.statistics.gr/ords/f?p=110
•Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που δεν καλύπτεται από την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι Απογραφείς μπορούν να απευθύνονται, κατά προτίμηση, στα e-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα 213 135 3035 ή 3050 ή 2383 ή 2182 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).