Η επιβράβευση των δημοσίων υπαλλήλων στο επίκεντρο του Υπουργείο Εσωτερικών

on .

ypallhloi
• «Η επιβράβευση των δημοσίων υπαλλήλων παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών» υπογράμμισε ο Μ. Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».
Ο Υπουργός επεσήμανε πως χρειάζεται ένα νομοθετικό κείμενο που θα διασφαλίζει την αξιοκρατία και θα περιγράφει με σαφήνεια τους στόχους, υπερτονίζοντας παράλληλα πως η διαδικασία επιβράβευσης θα είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη από την πολιτική ηγεσία και η εφαρμογή της θα έγκειται στις οργανικές μονάδες οι οποίες εν τέλει θα κρίνουν και τις επιδόσεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ο κ. Βορίδης επανέλαβε πως έχουν προσδιοριστεί οι ανάγκες για το 2020 και 2021, ενώ οι υπηρεσίες συγκεντρώνουν στοιχεία για τον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2022 με αιχμή τις συνταξιοδοτήσεις και τις ανάγκες των υπηρεσιών ώστε ακολούθως, εφαρμόζοντας τον κανόνα 1 προς 1, να κατανεμηθούν σωστά στις θέσεις τους οι υπάλληλοι.
Ερωτηθείς για το εκλογικό νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση αυτή την εβδομάδα και αρχές Μαρτίου θα εισαχθεί στη Βουλή. Σταχυολογώντας τις βασικές πτυχές του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε στο ποσοστό 43% για την εκλογή των Αιρετών από την πρώτη Κυριακή και τα 3/5 των εδρών τονίζοντας ότι εναρμονίζεται με τις εθνικές εκλογές το πλαφόν εισόδου στο 3%. Ο Υπουργός σημείωσε δε πως στόχος του νομοσχεδίου είναι η αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας στους Δήμους.
Αναφορικά με τις επικρίσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Βορίδης επανέλαβε πως πρόκειται για Έλληνες πολίτες εγγεγραμμένους στους υπάρχοντες εκλογικούς καταλόγους με δικαίωμα ψήφου, επισημαίνοντας ότι η μόνη διαφορά που απορρέει από το νομοσχέδιο είναι το γεγονός ότι τους δίνεται το δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Πάντως ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως όσοι επιλέξουν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας, δεν μπορούν να ψηφίσουν και στην Ελλάδα. Ειδικά πάντως για τον αριθμό των αποδήμων που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς, αφού η πλατφόρμα δεν έχει ακόμα στοιχεία για το σύνολο των πολιτών που επιθυμούν να ψηφίσουν. Υπενθύμισε πως το νομοσχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τους απόδημους τη διετή παραμονή στην Ελλάδα σε σύνολο 35ετούς απουσίας από τη χώρα και να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.