Μήνυμα του Δήμου Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

on .

paid karkinos
• Η 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (INTERNATIONAL CONFEDERATION OF CHILDHOOD CANCER PARENT ORGANIZATIONS – ICCCPO) και στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεο• Στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία «Intelligent City Challenge» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών. 
Σε αυτήν παίρνουν μέρος περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές πόλεις (ανάμεσα τους και η πόλη των Ιωαννίνων), 10 πόλεις εκτός Ευρώπης, 26 πόλεις που μετείχαν στην προηγούμενη πρωτοβουλία Digital Cities Challenge και 9 πόλεις μέντορες της ΕΕ. 
«Ο Δήμος Ιωαννιτών θα λάβει υποστήριξη (mentee city) από ειδικούς της πρωτοβουλίας των έξυπνων πόλεων και τεχνογνωσία,  προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πόλης των Ιωαννίνων, για να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη για την υλοποίηση των υφιστάμενων στρατηγικών του, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της πόλης, να υλοποιήσει έργα που δίνουν μετρήσιμα αποτελέσματα στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και να γίνει μέρος ενός διεθνούς δικτύου καινοτομίας και συνεργασίας, που εργάζεται προς την κατεύθυνση των στόχων που έχουν τεθεί για την αειφόρο ανάπτυξη» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Φώτης Βάββας. 
Από σήμερα έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου οργανώνεται το 2ο City Lab, του οποίου η 1η ημέρα είναι ανοικτή στο κοινό. 
•Πληροφορίες και εγγραφές γίνονται στο ακόλουθο link: https://www.intelligentcitieschallenge.eu/events/2nd-icc-city-lab
πλασίες αλλά και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.
Σε μήνυμά του ο Δήμος Πρέβεζας αναφέρει, μεταξύ άλλων «Όλοι ευχόμαστε να μην υπήρχε μια τέτοια μέρα και κανένα παιδί στον πλανήτη μας να μην έπρεπε να δώσει την πιο σκληρή μάχη της ζωής του, ουσιαστικά στο ξεκίνημά της.
Όμως ο παιδικός καρκίνος είναι εδώ, πλήττει κάθε χρόνο 300-350 παιδιά  στη χώρα μας και ανατρέπει όνειρα, χαμόγελα, ανεμελιά. Για το παιδί που νοσεί και την οικογένειά του. Η επιστήμη ευτυχώς έχει αναπτύξει ένα ισχυρό “οπλοστάσιο” και καθιστά πλέον ιάσιμο ένα μεγάλο ποσοστό των παιδικών καρκίνων, κυρίως εάν αυτοί διαγνωστούν νωρίς».