Ο Ηπειρώτης Κων. Σκούμας παραμένει Γεν. Επιθεωρητής ΕΛ.ΑΣ. Βορείου Ελλάδος

on .

skoumas

• Για δεύτερη φορά κρίθηκε διατηρητέος και παραμένει για τρίτη χρονιά στη θέση του Γενικού Επιθεωρητού Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο Ηπειρώτης Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκούμας για σειρά ετών υπηρέτησε στην περιοχή μας, τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας (απ’ όπου και κατάγεται), όσο και στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στα Γιάννενα, όπου επί ημερών του αναδιοργανώθηκαν πολλά τμήματα της ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιτήρηση της παραμεθορίου.
Βέβαια η θητεία του και ως Επιθεωρητού Βορείου Ελλάδος υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού μεθοδικά και αθόρυβα εποπτεύει και κατευθύνει όλες τις Διευθύνσεις της αρμοδιότητάς του, μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής, με την μεγαλύτερη διασυνοριακή γραμμή, συμπεριλαμβανομένης και της Θράκης.
Το βιογραφικό του κ. Σκούμα πλούσιο: Γεννήθηκε στο Τετράκωμο του Νομού Άρτας, το 1962. Αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης και τα έτη 1980-81 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Ε.Ν. Πλοιάρχων. Το 1982, κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1990. Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, το έτος 2002. Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Τον Ιανουάριο του 2017, προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση.
Την 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, όπου και υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
***
Στο πλαίσιο των κρίσεων που γίνονται στην ΕΛ.ΑΣ. διατηρητέος κρίθηκε ο – εκ Ζαγορίου Ταξίαρχος, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Κων/νος Δούβαλης.