Αφρικανή στα Γιάννενα ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το μόλις 6 μηνών μωρό της!

on .

EKAB ASTHENOFORO

• Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο πανελλήνιο, η είδηση ότι μια 26χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία που μένει στα Γιάννενα, φέρεται να ξυλοκόπησε το μόλις έξι μηνών μωράκι της, επειδή… έκλαιγε!
Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ ζήτησε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, Δευτέρα.
Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο διαμέρισμα όπου έμενε η 26χρονη μαζί με το μωρό της και μια ακόμη γυναίκα από την Αφρική. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ και το βρέφος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Αν και αρχικά δεν αναφέρθηκε κάτι για το τι είχε προηγηθεί, από την νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως το μωρό έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στον θώρακα και την κοιλιά του!
Εκτός από τα σοκαριστικά ευρήματα του ιατροδικαστή, τη μητέρα φαίνεται πως καίει και η κατάθεση της συγκατοίκου της, η οποία φέρεται να είπε ότι «την άκουσε να φωνάζει στο μωρό της, μπαίνοντας δε στο δωμάτιο αυτής είδε το βρέφος να βρίσκεται πάνω σε χαλί στο πάτωμα και να κλαίει ενώ η μητέρα του, βρισκόταν πάνω του και το ανατάρασσε, χτυπώντας το με δύναμη στο πάτωμα».
Η μητέρα συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής κι ενώ αρχικά είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στο θάνατο του μωρού, μετά το πόρισμα και την κατάθεση της συγκατοίκου φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη της, ισχυριζόμενη ότι προσπάθησε να το κάνει να σταματήσει να κλαίει!