Εικόνα διάλυσης στη Διεύθυνση Υδάτων

on .

APOKENTROMENH PERIFEREIA HPEIROY

• Εικόνα διάλυσης φαίνεται να επικρατεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ο Συντονιστής Βασίλης Μιχελάκης δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα διοικητικά του καθήκοντα. Μετά την προχθεσινή καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων για την τοποθέτηση ως Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Δασών της Π.Ε. Καστοριάς υπαλλήλου, παρακάμπτοντας άλλους που είχαν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, χθες προέκυψε και νέα καταγγελία.
Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι συμβαίνει και στη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδος με έγγραφό της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος σημειώνει ότι η εν λόγω Αναπληρώτρια Προϊσταμένη είναι προσωπική επιλογή του Συντονιστή, η οποία έγινε με καταπάτηση κάθε αξιοκρατικού κριτηρίου.
Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρει ότι τρία σχεδόν χρόνια στη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επικρατεί κλίμα απειλών, ανασφάλειας, δυσπιστίας και καχυποψίας μεταξύ των συναδέλφων της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης.
Συνεχίζοντας προσθέτει ότι έκανε πολλές παρεμβάσεις και συζητήσεις για την καλυτέρευση της κατάστασης, ως και προφορικές προς την ιεραρχία του Φορέα, με την προϊσταμένη, αλλά και με τους εργαζόμενους με τελική κλιμάκωση την έκδοση ψηφίσματος από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Ούτε αυτό όμως στάθηκε ικανό, ώστε να αντιμετωπίσει το υπηρεσιακό πρόβλημα που υπήρχε ο άμεσος Προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης, ο Συντονιστής δηλαδή, με αποτέλεσμα – όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος- η επικοινωνία στη Διεύθυνση να γίνεται κατά κύριο λόγο εγγράφως, με ανταλλαγή email, υπηρεσιακών σημειωμάτων και έγγραφων εντολών της προϊσταμένης.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων αποδίδει δίκαιο στους εργαζόμενους για την κατάσταση που έχει προκληθεί στη συγκεκριμένη Υπηρεσία, καλεί τον Συντονιστή Βασίλη Μιχελάκη να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και καλεί τον Υπουργό να επαναφέρει τον Συντονιστή στην τάξη.