Και το... Πανεπιστήμιο θέλει «μερίδιο» από τη Δομπόλη!

on .

PALIO PANEPISTHMIO DOMPOLH 1 9 3 16

• Μετά την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος έχει διαφανεί πλέον ξεκάθαρα πως θα είναι ο τελικός «νικητής», στη... μάχη της διεκδίκησης του κτιρίου – φαντάσματος της Δομπόλη μπαίνει και τρίτος φορέας!
Δεν είναι άλλος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει ένα τμήμα του παλιού κτιριακού του συγκροτήματος για τη στέγαση αναγκών του και συγκεκριμένα για τις συλλογές του Μουσείου Ιστορίας της Ιατρικής και του Μουσείου Τυπογραφίας, ενώ ζητάει και έναν εκθεσιακό

χώρο για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών!

«Ανήκει σε μας...»
Όπως έκανε γνωστό χθες ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, το Ίδρυμα θα υποβάλλει στον Δήμο πρόταση που εκπονεί η Αρχιτεκτονική Σχολή. «Έχουμε λάβει υπόψη τις ανακοινώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη και δηλώνουμε ότι διεκδικούμε ένα κομμάτι του κτιρίου που θεωρούμε ότι ανήκει στο Πανεπιστήμιο», σημείωσε με νόημα.
Από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος διαβεβαίωσε ότι παρά τα όσα ακούγονται, το Πανεπιστήμιο και οι Πρυτανικές του Αρχές όχι μόνο δεν αδιαφορούν για το κτιριακό συγκρότημα της Δομπόλη αλλά ακριβώς το αντίθετο. Η αξιοποίησή του αποτελεί στρατηγικό στόχο γι’ αυτές, καθώς θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα θα προσθέσει δύο σημαντικά «ατού» στο μουσειακό γίγνεσθαι της πρωτεύουσας της Ηπείρου. Ο Αντιπρύτανης ανέφερε ότι «επανειλημμένα σε επαφές μας με τον Περιφερειάρχη έχουμε εκδηλώσει τη θέλησή μας να αξιοποιηθεί ο χώρος σε συνέργεια με τον Δήμο ή την Περιφέρεια».

Εκτάσεις στον Δήμο
Η πρόταση του Πανεπιστημίου για την παραχώρηση τμήματος του κτιρίου όπου θα στεγαστούν τα δύο Μουσεία του και θα γίνει εκθεσιακός πολυχώρος δύσκολα θα απορριφθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών, στον οποίο το Ίδρυμα έχει ήδη παραχωρήσει έκταση ενός στρέμματος περίπου για την επέκταση του Καταφυγίου Αδέσποτων, δίπλα ακριβώς από το σημείο όπου βρίσκεται αυτό σήμερα, αλλά και άλλη μία έκταση στην Πανεπιστημιούπολη για την ανέγερση κτιρίων που θα στεγάσουν Πειραματικό Σχολείο. Το σημείο και γι’ αυτά έχει ήδη χωροθετηθεί.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ