Άδειες για φωτοβολταϊκά και στις τρεις θυγατέρες του υπέγραψε ο Β. Μιχελάκης!

on .

 apokentromeni

• «Τα έργα και οι ημέρες» του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη δεν έχουν τελειωμό και όπως αποδεικνύεται από νέες αποκαλύψεις που έρχονται από την Κοζάνη, οι σχέσεις του

με τον επενδυτή / διαχειριστή των εταιριών που έχουν εξασφαλίσει εγκρίσεις για μονάδες Βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Χρήστο Πετρόχειλο έχουν μεγαλύτερο βάθος, πέραν της υπαλληλικής σχέσης της μιας θυγατέρας του με εταιρία του, όπως είχε αναφέρει σε σχόλιό του ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου. Ο εν λόγω επενδυτής, μέχρι πρόσφατα ήταν διαχειριστής τριών εταιριών για φωτοβολταϊκά που έχουν ιδρύσει οι τρεις θυγατέρες του κ. Μιχελάκη, με υπογραφή του οποίου μάλιστα έχουν εκδοθεί αποφάσεις επέμβασης σε δημόσιες εκτάσεις για την κατασκευή των έργων.
Ταυτόχρονα ο κ. Μιχελάκης βρίσκεται αντιμέτωπος και με τα «πυρά» συνδικαλιστών και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) για την επιλογή Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Προστασίας Δασών και Δημόσιου Κατηγόρου της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς.
Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία αναφέρει ότι επιλέχθηκε υπάλληλος του κλάδου ΤΕ Τεχνολόγων- Γεωπονίας, παρόλο που στη Διεύθυνση της Καστοριάς υπηρετούν υπάλληλοι ΠΕ Γεωτεχνικών- Δασολόγων οι οποίοι διαθέτουν τόσο τα επιστημονικά, όσο και τα ουσιαστικά αντικειμενικά προσόντα που πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει κάποιος για την επιλογή προϊσταμένου στην ανωτέρω θέση ευθύνης.
Σύμφωνα με την ΠΟΓΕΔΥ, ο Συντονιστής, παραβιάζει κατάφορα τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και προωθεί συστηματικά «μια ιδιότυπη και φίλια» διοικητική ιεραρχία με απώτερους στόχους, αφενός να αποστερήσει το δικαίωμα σε μη αρεστούς υπαλλήλους, επηρεάζοντας δυσμενώς την υπηρεσιακή τους κατάσταση και αφετέρου εξυφαίνει μελλοντικές καθεστηκυίες τάξεις ώστε να ευνοηθούν οι «αρεστοί» σε βάρος «μη αρεστών». Και καταλήγοντας τον καλεί να άρει άμεσα την απόφασή του και τον αρμόδιο Υπουργό να τον επαναφέρει στην τάξη!

Επιτυχημένος... γονέας
Αν σε κάτι κάποιος πρέπει να βγάλει το «καπέλο» στον κ. Μιχελάκη, είναι η επιτυχημένη καθοδήγηση των θυγατέρων του στην επαγγελματική τους καριέρα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Πρωινός Λόγος Κοζάνης», με τίτλο «Τρεις αδελφές, τριπλό καμάρι για το Βασίλη Μιχελάκη. Και τρεις εταιρείες φωτοβολταϊκών με έδρα την Κοζάνη», και οι τρεις κόρες του Συντονιστή είχαν ιδρύσει στις 5 Φεβρουαρίου 2020 ισάριθμες μονοπρόσωπες ΙΚΕ με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.
Οι τρεις εταιρίες φέρουν τα αρχικά των μικρών ονομάτων των θυγατέρων του Συντονιστή. Και στις τρεις εταιρίες διαχειριστής από τις 22 Μαΐου στη μία και από τις 24 Μαΐου στις άλλες δύο και μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2021 ήταν ο Χρήστος Πετρόχειλος. Ο των Μονάδων Βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, που τόσες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει σε τοπικό επίπεδο, πλην όμως ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν τις εισάκουσε και προχώρησε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Ανάλογη εταιρία ίδρυσε και μια ανιψιά του Συντονιστή, από την οποία πέρασε για ένα διάστημα από τη διαχείριση ο Χρήστος Πετρόχειλος.
«Το θέμα που τίθεται -τονίζει η εφημερίδα- είναι ηθικό και μόνο, όταν η Αποκεντρωμένη έχει αποφασιστικό ρόλο στις αδειοδοτήσεις των ΑΠΕ». Επανερχόμενος χθες ο «Πρωινός Λόγος Κοζάνης», παραθέτει νέα στοιχεία για εγκρίσεις που δόθηκαν με υπογραφή του Βασίλη Μιχελάκη για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, συμπεραίνοντας ότι «στην περίπτωσή του το νόμιμο συγκρούεται με το ηθικό». «Λίγη σημασία έχει αν ο κ. Β Μιχελάκης και η κόρη του Ευθυμία είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Το δίλημμα είναι αλλού...» καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που υπογράφεται από την Ιωάννα Παπαδημητρίου.