Προς αναβάθμιση χώροι στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής

on .

ANATOLH ANABATHMISH

• Στο «Πράσινο Ταμείο» εντάχθηκε το έργο αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής (περιοχή Μαγκλαραίικα). Πρόκειται για παρέμβαση με συνολικό προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όχι μόνο γιατί μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της παρέμβασης αυτής αλλά και επειδή διαπιστώνουμε ότι για πρώτη φορά επισπεύδονται οι χρόνοι αξιολόγησης και ένταξης από τις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε σχετική του δήλωση.
Ο Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος τόνισε ότι ο φάκελος του συγκεκριμένου έργου ήταν πλήρης κι οφείλεται στην επίμονη δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας. Με την απόφαση ένταξης μπορεί να ανοίξει η διαδικασία για την συνολική ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής, σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη αφορά στην ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου 3.473 τετραγωνικών μέτρων, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου, καθώς και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.
Σε τρεις περιοχές
Ο χώρος παρέμβασης έχει τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές. Στην πρώτη, στο βορειοδυτικό τμήμα διαμορφώνεται ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα. Στην δεύτερη θεματική περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα διαμορφώνεται σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί. Τέλος, στην τρίτη περιοχή διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο διατρέχει διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.