Η «Μήδεια» φέρνει χιόνια και πολικές θερμοκρασίες στην Ήπειρο

on .

PAGONIA THERMOMETRO

• Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις από το Σάββατο στην Ήπειρο, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και αμέσως μετά πολικές θερμοκρασίες για τουλάχιστον ένα τριήμερο.

Αν και σήμερα θα υπάρχει σαφής εικόνα των φαινομένων, το μόνο που πρέπει να θεωρείται σίγουρο είναι ότι σε ορισμένες ορεινές περιοχές το χιόνι θα ξεπεράσει το ένα μέτρο, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια.
Δεδομένες επίσης θεωρούνται και οι πολικές θερμοκρασίες, ενώ τη Δευτέρα θα σημειωθεί ολικός παγετός ακόμη και στο Λεκανοπέδιο. Στην επερχόμενη κακοκαιρία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει δοθεί το όνομα «Μήδεια», που θα αρχίσει να δείχνει τις διαθέσεις της από σήμερα με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονταν χθες στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη βαθμιαία από σήμερα θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή της χώρας μας, κυρίως από το Σάββατο, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια», με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.