Νέα «πυρά» κατά Δ. Δημητρίου από τον πρώην συνοδοιπόρο του Ι. Μήτση

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON

• Νέα «πυρά» για την τακτική που ακολουθεί στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με απώτερο στόχο την προσωπική του προβολή, δέχεται ο Πρόεδρός της Δ.Ε. Δημήτρης Δημητρίου. Μετά την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο», χθες ήταν η σειρά του μέχρι πρότινος συνοδοιπόρου του και Αντιπροέδρου Ιωάννη Μήτση, να του επιτεθεί κάνοντας λόγο για «ανακοινώσεις προσωπικής προβολής χωρίς καμία έγκριση από την Δ.Ε. και το Δ.Σ. καθ’ υπέρβαση της αρμοδιότητάς του ως Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων».
Αφορμή της νέας επίθεσης αποτελεί η επιστολή την οποία ο Δ. Δημητρίου έστειλε στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης με αίτημα να καταστεί αφορολόγητη η μη επιστρεπτέα προκαταβολή που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Περιφερειών της χώρας. Ο κ. Μήτσης σημειώνει ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις, χωρίς έγκριση και δεν μπορεί να δεσμεύει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Επί της ουσίας αναφέρει ότι ουσιαστικά ο Δ. Δημητρίου μπερδεύει την επιχορήγηση παγίων και δαπανών με το πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19, στο οποίο στην Περιφέρεια Ηπείρου υποβλήθηκαν 7.292. αιτήσεις.
«Αντί ο Δόκτορας κ. Δημητρίου ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να ζητήσει και να απαιτήσει από τον κ. Περιφερειάρχη επιπλέον χρήματα για να χορηγηθούνε όλοι οι αιτώντες, να τελειώσει η αξιολόγηση και να εισπράξουν οι επιχειρήσεις την επιχορήγηση έστω των λίγων αυτών χρημάτων από 3.000€ έως 15.000€, αρέσκεται σε ασκήσεις χάρτου και αυτοπροβολής, εις βάρος του επιχειρηματικού κόσμου για ένα θέμα σχεδόν ανύπαρκτο όταν το 90% των επιχειρήσεων κατά το κρίσιμο έτος 2021 θα έχει ζημιογόνο αποτέλεσμα», καταλήγει ο Ι. Μήτσης.