Ανασύρθηκε τελικά η σορός του Τραγικός επίλογος χθες για τον πιλότο στο Μιτσικέλι... 4 Το αεροσκάφος θα δείξει τα αίτια της συντριβής

on .

AEROSKAFOS SYNTRIMIA MITSIKELI 4 2 21

• Πέντε ολόκληρες ημέρες απαιτήθηκαν τελικά για να εντοπιστεί το εκπαιδευτικό αεροπλάνο που προσέκρουσε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στις πλαγιές του Μιτσικελίου, από την πλευρά της Κρυόβρυσης και να ανασυρθεί η σορός του άτυχου 32χρονου Ιρακινού πιλότου.
Η σορός του εντοπίστηκε χθες το πρωί σε κοντινή απόσταση από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ανασύρθηκε από δυνάμεις της ΕΜΑΚ και την παρέλαβε όχημα του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Κάπως έτσι γράφτηκε χθες ο τραγικός επίλογος στο δυστύχημα, αιτία του οποίου ήταν, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Κυριακή στην περιοχή μας. Εξαιτίας τους ο νεαρός πιλότος φαίνεται πως έκανε λάθος ελιγμούς και προσέκρουσε στη χιονισμένα πλαγιά του βουνού. Φυσικά, η εξέταση των τμημάτων του αεροσκάφους που θα περισυλλέξουν οι Αρχές θα δώσει περισσότερες και πιο σαφείς απαντήσεις!

H Πυροσβεστική
Λιτή η χθεσινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναζήτησης του άτυχου Ιρακινού πιλότου που σκοτώθηκε στις πλαγιές του Μιτσικελίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα: «Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 (σ.σ. χθες), η επιχείρηση Έρευνας - Διάσωσης στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων μετά την πτώση μικρού αεροσκάφους, ως συνέχεια της αρχικής κινητοποίησης, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και τους άλλους φορείς, εντόπισαν και μετέφεραν τη σορό του χειριστή, την οποία και παρέλαβε το ΕΚΑΒ».

Ευρεία επιχείρηση
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους και ανάσυρσης της σορού του πιλότου του έλαβαν μέρος 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την Πυροσβεστική Ιωαννίνων, 16 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και δύο πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος αναχώρησε το πρωί της περασμένης Κυριακής από την Κοζάνη με προορισμό τα Γιάννενα, απ’ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του ωστόσο χάθηκε κοντά στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ