Σύγχρονος λιθοτρίπτης στο Πανεπ. Νοσοκομείο

on .

mhxanhma nosokomeio
• Μετά από αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παρέλαβε ένα υπερσύγχρονο σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας, το οποίο θα αντικαταστήσει τον λιθοτρίπτη που λειτουργεί μέχρι σήμερα και ο οποίος έχει εγκατασταθεί πριν 17 χρόνια, παρουσιάζοντας συχνά προβλήματα. 
Το νέο σύστημα αγοράστηκε  με έκτακτη χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ έναντι ποσού 476.160 €.  Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα για χρηματοδότηση, όπως επίσης και τις υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ για τη συμβολή τους στις διαδικασίες προμήθειας. 
Για την τοποθέτηση του νέου λιθοτρίπτη, θα προηγηθεί ποιοτικός έλεγχος και μετά θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες του Τμήματος Λιθοτριψίας, καθώς διαθέτει σύγχρονους αυτοματισμούς και εφαρμογές που εγγυώνται πολύ καλύτερο και ταχύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με την μικρότερη δυνατή έκθεση του ασθενούς σε ακτινοβολία-Χ (υπερηχογραφικό σύστημα με αυτόματη στόχευση, εφαρμογές παρακολούθησης της  τοποθέτησης-θεραπείας ασθενούς κλπ).