Παραδίδουν τα κλειδιά οι εστιάτορες και στα Γιάννενα

on .

estiasi

• Τα κλειδιά των καταστημάτων τους δηλώνουν ότι θα παραδώσουν οι εστιάτορες, οι οποίοι έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα την περίοδο της πανδημίας, με πολλές πλέον επιχειρήσεις εστίασης να βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο!
Την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα θα ξεκινήσει η συλλογή κλειδιών, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου! Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Σωματείο Εστιατορίων, Καφέ Μπαρ και Συναφών Επαγγελμάτων των Ιωαννίνων «Παμβώτις», με το ραντεβού να δίνεται στην κεντρική πλατεία από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.
Στο μεταξύ, για τα μεγάλα προβλήματα στην εστίαση μίλησε, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς.
Δύσκολη κατάσταση
Εξηγώντας τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρηματίες εκτίμησε ότι έως και οι μισές επιχειρήσεις ενδέχεται να βάλουν λουκέτο, ενώ περίπου 200.000 αναμένεται να είναι απώλειες θέσεων εργασίας. «Οι συνέπειες της κρίσης έχουν βαθύνει τόσο πολύ που είναι σίγουρο ότι θα έχουμε τεράστια προβλήματα με λουκέτα και απολύσεις θέσεων εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι από τις 81.000 επιχειρήσεις περίπου 40.000 θα βάλουν λουκέτο.
Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στον κλάδο του λιανεμπορίου αλλά και στην εστίαση. Ειδικότερα η δεύτερη, σύμφωνα με τον Γ. Καββαθά μαστίζεται εδώ και 11 μήνες όπου περίπου 5 μήνες βρίσκεται κλειστή.
Η επιστρεπτέα προκαταβολή, ενίσχυσε μόλις με 1.000 ευρώ τους επιχειρηματίες, ενώ ανέφερε ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 πολλοί βρέθηκαν εκτός.
«Δεν είναι ικανά αυτά τα χρήματα για την ανάκτηση του κλάδου», τόνισε ζητώντας μεγαλύτερη βοήθεια σε πολλούς τομείς από την κυβέρνηση.