Η Άρτα δεν πρόκειται να... χάσει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών!

on .

TEI ARTAS

• Θέμα... ανύπαρκτο τελικά ήταν αυτό που δημιουργήθηκε στη γειτονική Άρτα με τις «υπόνοιες» ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων περιλαμβάνεται και η μεταφορά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στα Γιάννενα.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων παρουσία πλήθους εκπροσώπων από φορείς της περιοχής, με τον Αντιπρύτανη Μηνά Πασχόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα μετακόμισης του Τμήματος. Εκείνο όμως που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν το παράπονο της Κοσμήτορός του ότι αυτό λειτουργεί σε σκόρπιες κτιριακές υποδομές και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό!

Δεν μετακομίζει...

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καλείται να... απολογηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για υπόνοιες που δημιουργούν θέμα εκεί όπου δεν υφίσταται, εξέφρασε ο Μηνάς Πασχόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τις Πρυτανικές Αρχές στην πρόσφατη συνεδρίαση. Όπως ξεκαθάρισε, δεν υφίσταται θέμα μετακίνησης κανενός τμήματος από την Άρτα, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Τμήμα Μουσικών Σπουδών να ενταχθεί μαζί με το Εικαστικών Τεχνών στη Σχολή Καλών Τεχνών προκειμένου να γίνει αυτή πιο ισχυρή. Ωστόσο κι έτσι δεν θα χρειαστεί να φύγει από την Άρτα!

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες ασάφειες στην εισήγηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που μπορούν να ερμηνευθούν ως πρόθεση μεταφοράς του επίμαχου Τμήματος στα Γιάννενα.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αρταίων Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια τόνισε πως δεν χρειάζεται να διαμορφώνεται ένα κλίμα υπονοιών μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στο Τμήμα, ενώ ρώτησε αν ο Δήμος εκμεταλλεύτηκε ποτέ τις δράσεις του οι οποίες έχουν πανελλαδική εμβέλεια. Χαρακτήρισε δε αυτονόητο πως το Τμήμα πρέπει να παραμείνει στην Άρτα.

Ο Χρήστος Γκόκας Στην τοποθέτησή του κατά την ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝ.ΑΛ Χρήστος Γκόκας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ευθύνη και της Κυβέρνησης και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν οι Σχολές και τα Τμήματα της Άρτας, και να δρομολογηθεί η οργάνωση και λειτουργία τόσο του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, όσο και του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα, που παρά την πρόχειρη θεσμοθέτησή τους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, πρέπει να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν και όχι να εγκαταλειφθούν». Κλείνοντας, τόνισε ότι οι φορείς της Περιφέρειάς μας θα πρέπει με διάλογο και συνεργασία να στηρίξουν και να διεκδικήσουν την υλοποίηση της ανάπτυξης και αναβάθμισης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε τη συρρίκνωση που οδηγεί στην απαξίωση και τη διάλυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Άρτα».

Υποδομές – εξοπλισμός

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων της Κοσμήτορος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Μαρίας Ζουμπούλη, η οποία εξέφρασε το παράπονό της τόσο προς την Πολιτεία όσο και τον Δήμο Αρταίων για την αδιαφορία που δείχνουν απέναντι σ’ αυτό. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, δεν έχει προσκληθεί ποτέ από τον Δήμαρχο ή το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα και προσπαθούν να το κρατήσουν στην Άρτα χωρίς πρώτα να φροντίσουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του. Η κ. Ζουμπούλη σημείωσε πως πρόκειται για ένα Τμήμα με υποδομές οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτίρια, ενώ αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα εξοπλισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το Δημοτικό Ωδείο της πόλης έχει περισσότερο και καλύτερο εξοπλισμό από το πανεπιστημιακό της Τμήμα!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ