Με ηλεκτρικά οχήματα αντικαθιστά το στόλο της η Νέα Οδός

on .

ionio

• Η Νέα Οδός γίνεται η πρώτη εταιρία λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα, που θέτει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της σε 100% ηλεκτρικά και ξεκινά να χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικά επιχειρησιακά.
Με σύνθημα «Go Green», στόχος της εταιρίας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση είναι η δραστική μείωση των άμεσων εκπομπών αέριων ρύπων από το στόλο των εταιρικών οχημάτων και η σταδιακή αντικατάσταση όλων με «πράσινα» οχήματα. Στην πρώτη αυτή φάση, τα «πράσινα» van της εταιρίας, θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα συντήρησης και εκτέλεσης εργασιών.
Η Ιόνια Οδός, είναι ακόμη και σήμερα, ο πρώτος και ο μόνος αυτοκινητόδρομος στη χώρα, που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων καθ’ όλο το μήκος του, σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) σε Ευηνοχώρι, Αμβρακία, Αμφιλοχία, Φιλιππιάδα και Επισκοπικό, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 πρόκειται να ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε όλους τους Σ.Ε.Α του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας που διαχειρίζεται η εταιρία.
Πέρα από την πρωτοπορία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, είναι και παραμένουν, οι μόνες εταιρίες παραχώρησης στην Ελλάδα, που παρέχουν στους οδηγούς τη δυνατότητα ανακύκλωσης, καθ’ όλο το μήκος των αυτοκινητοδρόμων που λειτουργούν, συντηρούν και διαχειρίζονται, μέσω ειδικών κάδων σε κάθε parking με WC ή ΣΕΑ.