Παναγιωτόπουλος: Κανένα ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών

on .

PANAGIOTOPOULOS

• Δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι «το υπέρτατο κυριαρχικό δικαίωμά μας είναι να προστατεύουμε την εθνική μας ακεραιότητα και στη βάση αυτή επιλέγουμε να έχουμε δυνάμεις νόμιμης και προληπτικής άμυνας στα νησιά».
Ο υπουργός, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», γνωστοποίησε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η τροποποίηση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, της MDCA και ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους θα γίνει η τελική αξιολόγηση για το θέμα της απόκτησης φρεγατών.
Περί στράτευσης
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 –κατά το πρότυπο του Ισραήλ – και εθελοντικής στράτευσης των γυναικών ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει στο τραπέζι η στράτευση των γυναικών. Υπάρχει όμως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης – το έχει πει και ο Πρωθυπουργός – για μελλοντική στράτευση στα 18. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να προηγηθεί ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός από τα Επιτελεία. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».