Εκπαιδευτικό αεροσκάφος χάθηκε πάνω απ’ το Ζαγόρι

on .

AEROSKAFOS KLIMAKIO PYROSBESTIKHS

• Μεγάλη επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που «χάθηκε» το μεσημέρι από τα ραντάρ έλαβε χώρα χθες στην περιοχή γύρω από τους Μηλιωτάδες Ζαγορίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η έρευνα των επίγειων δυνάμεων διακόπηκε τελικά αργά το απόγευμα και ως πιο πιθανό ενδεχόμενο εμφανίζεται η πτώση του αεροσκάφους, πιθανώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Αναμένονταν πάντως χθες η έλευση ελικοπτέρου Super Puma εφοδιασμένου με θερμική κάμερα για την συνέχιση της αναζήτησης και τη νύχτα.
Άκαρπη επιχείρηση
Πρόκειται για διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε χθες το πρωί από την Κοζάνη με προορισμό τα Γιάννενα. Ωστόσο, η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον Πύργο Ελέγχου στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν στις 12.18 το μεσημέρι και έκτοτε χάθηκε κάθε σήμα. Εκείνη την ώρα το αεροσκάφος ήταν στην περιοχή των Μηλιωτάδων.
Ως αποτέλεσμα, σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του που επικεντρώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή και απλώθηκε σε Γρεβενίτι, Διπόταμο, Μανασσή και Καλουτά, σύμφωνα με το «Epiruspost.gr». Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Την επιχείρηση συντόνισε η Πολιτική Προστασία, η οποία επίσης βρέθηκε επί τόπου με δικά της οχήματα και προσωπικό, ενώ συμμετείχαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα C130.
Ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στην περιοχή, με βροχή και χαμηλή νέφωση και το σκοτάδι που έπεσε στη συνέχεια υποχρέωσαν σε παύση της έρευνας, η οποία, αν δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη, θα συνεχιστεί ξανά σήμερα. Όπως έγινε γνωστό, στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε ένας χειριστής που, σύμφωνα με την ΥΠΑ, είναι Ιρακινός.