Την ανηφόρα πήραν ξανά τα κρούσματα

on .

KORONOIOS TEST 3

Την ανηφόρα πήραν για τα καλά τα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 941 νέα κρούσματα πανελλαδικά (από 716 προχθές), έχοντας όμως γίνει πάνω από 40.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.
Οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν στους 260 και οι νέοι θάνατοι ανήλθαν σε 22. Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς είχαν ανακοινωθεί 585 κρούσματα (288 διασωληνωμένοι-28 θάνατοι).
Από αυτά τα 526 καταγράφηκαν στην Αττική, που οδήγησαν και στη λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων. Στη λίστα περιλαμβάνονται και τα Γιάννενα με 5 νέα κρούσματα, με τα οποία ο μέσος όρος των τελευταίων ημερών διαμορφώθηκε στα 3,29.
Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 58, ενώ διψήφιος. αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκαν στις Π.Ε.: 35 σε Αχαΐα, 22 σε Βοιωτία, 18 σε Λασίθι, 16 σε Αιτωλοακαρνανία,, Λάρισα, 14 σε Λακωνία, Μεσσηνία, 13 σε Κορινθία, Μαγνησία, Χαλκιδική, 12 σε Ηράκλειο, 11 σε Βοιωτία 10 σε Ηλεία.
Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι
Τα δωρεάν τεστ από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Σε καθημερινή βάση (και το Σαββατοκύριακο) θα υπάρχει μονάδα στην είσοδο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» για τη διενέργεια τεστ σε κάθε πολίτη που το επιθυμεί, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμη έλεγχος στην Κεντρική Πλατεία (μπροστά από την Περιφέρεια) μέσα από το αυτοκίνητο.
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα ελέγχουν επίσης όσους εισέρχονται στα δύο νοσοκομεία, ενώ επιπλέον τη Δευτέρα θα γίνουν έλεγχοι στο προσωπικό των επιχειρήσεων Τέρτσης και Simpas, την Τρίτη στην δομή «Ψυχαργών» και στη δομή Ασυνόδευτων ανηλίκων στο ξενοδοχείο «Λάκκας».

Την Τετάρτη θα γίνει δειγματοληψία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στη Φοιτητική Εστία και την Παρασκευή για τους ιερείς των Ιωαννίνων στον Ι. Ν. του Αγίου Παϊσίου.