Τα Γιάννενα θα αποκτήσουν και ένα πάρκο για σκύλους!

on .

LAKKOMATA PARKO

Το πρώτο της θεματικό πάρκο, έναν χώρο προορισμένο για όσους Γιαννιώτες έχουν κατοικίδια, θα αποκτήσουν τους επόμενους μήνες τα Γιάννενα.
Πρόκειται για οριοθετημένο χώρο για σκύλους που θα λειτουργήσει εντός του Πάρκου Λακκωμάτων – Κουραμπά, το οποίο πρόκειται να υποστεί παρεμβάσεις ανάπλασης.
Η σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο, που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε από την Δημοτική Αρχή του Θ. Μπέγκα, υπογράφτηκε χθες. Κάπως έτσι, θα αναβαθμιστεί και θα ξαναγίνει φιλόξενος ένας παραμελημένος σήμερα χώρος πρασίνου κυριολεκτικά στην «καρδιά» της πόλης.
Ικανοποίηση Ελισάφ
Μέσα στον επόμενο χρόνο προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης του Πάρκου Λακκωμάτων και Κουραμπά, τις οποίες ανέλαβε η κοινοπραξίας «ΓΙΓΕΚΑΤ ΑΤΕΕ- Λάμπρης Ιωάννης του Σπυρίδωνα». Η δημοπράτηση του έργου είχε γίνει πριν από έναν χρόνο περίπου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε χθες έχει συνολικό προϋπολογισμό 505.000 ευρώ.
Σε δήλωσή του ο Μ. Ελισάφ τόνισε πως «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς πολύ σύντομα θα ξεκινήσει μία σημαντική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης. Ένας χώρος που για χρόνια ήταν παραμελημένος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πάρκο και θα αποδοθεί στους πολίτες».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που ολοκλήρωσαν την διαδικασία μελέτης και δημοπράτησης, σημειώνοντας πως «το τεχνικό μας πρόγραμμα βήμα - βήμα υλοποιείται. Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα σημαντικό έργο το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα απολαμβάνουν οι πολίτες σε λιγότερο από ένα χρόνο».
Τι έργα θα γίνουν
Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, η ανάπλαση περιλαμβάνει την οριοθέτηση ενός πάρκου σκύλων («Πάρκο Μολοσσών») που θα αποτελέσει το πρώτο θεματικό πάρκο της πόλης, άκρως απαραίτητο για όλους όσους έχουν κατοικίδια. Επίσης προβλέπεται η οργάνωση ενός υπαίθριου καθιστικού με φυσικό υλικό (ξύλο) το οποίο θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και η δημιουργία υπαίθριου αμφιθεάτρου, η χωροθέτηση του οποίου κρίνεται ενισχυτική για τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής.
Παράλληλα, επί της οδού Μολοσσών θα γίνει κατεδάφιση του υφιστάμενου πέτρινου τοίχου και κατασκευή περίφραξης με διαπλάτυνση της εισόδου ώστε το πάρκο να είναι λειτουργικό για τους κατοίκους στην περιοχή των Λακκωμάτων, ενώ θα γίνει και αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με το χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και του χορευτικού με σκάλα η οποία θα συνδέει αποτελεσματικά τα δύο τμήματα.Όσον αφορά στο Πάρκο Κουραμπά, θα γίνουν εργασίες διαπλάτυνσης της εισόδου της παιδικής χαράς και συντήρησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, ενώ θα δημιουργηθεί χώρος καθιστικού στο δυτικό κομμάτι που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Δωδώνης.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ