Παρέμβαση από τους Βενζινοπώλες για τον άξονα Γιάννενα – Κακαβιά

on .

IONIA ODO KAKABIA PINAKIDA

• Παρέμβαση για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά έκανε χθες η Ένωση Βενζινοπωλών Νομού Ιωαννίνων, ζητώντας, με ανακοίνωσή της (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Παντελής Κολόκας και ο Γραμματέας Στέφανος Γιώτης), την ολοκλήρωση του έργου!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «η Ένωση Βενζινοπωλών Νομού Ιωαννίνων μέσα στις συνθήκες ασφυξίας που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού στον τομέα των καυσίμων, ενώνει τη φωνή της με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους βουλευτές και τους φορείς για την άμεση ένταξη και υλοποίηση του έργου μέσα από το ταμείο ανάκαμψης, προς όφελος όλων των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής.
»Τα οφέλη του έργου για τη χώρα και την Ήπειρο σε επίπεδο μεταφορών θα είναι πολύ μεγάλα. Αρκεί μόνο να σημειώσουμε πως ο κλάδος των logistics συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας σχεδόν το 9,02% και εάν προσθέσουμε και τον οδικό τουρισμό που συμμετέχει στο 30% των αφίξεων, καταλαβαίνετε αμέσως ποια θα είναι η συνεισφορά της συγκεκριμένης διευρωπαϊκής οδικής σύνδεσης στο μέλλον για τις επιχειρήσεις και τις μεταφορές και την περιοχή μας».
Ακόμη αναφέρει ότι «η οικονομία της χώρας έχει κλονιστεί συθέμελα. H απαγόρευση των μετακινήσεων από Νομό σε Νομό όσο και οι περιορισμένες μετακινήσεις με sms συντάραξαν και τον δικό μας κλάδο, με την πτώση στις πωλήσεις των καυσίμων να φτάνει το 70%. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας λοιπόν, απαιτούνται έργα υποδομής σαν κι αυτό…».