«Δίδυμο» στα Γιάννενα εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών και διαρρήξεων

on .

MHXANAKI KLEMENO 28 1 21

• Κλοπές μοτοποδηλάτων και διαρρήξεις περιπτέρων, αποθηκών και επιχείρησης εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ταυτοποιώντας δυο ημεδαπούς ως δράστες, οι οποίοι δρούσαν για τουλάχιστον ένα εξάμηνο στην περιοχή μας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, επίσης ημεδαπός, που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα και την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο δράστες εμπλέκονται σε 7 κλοπές δικύκλων, σε 7 διαρρήξεις περιπτέρων, σε κλοπή και απόπειρα κλοπής από επιχείρηση, καθώς και σε 2 κλοπές από αποθήκες.

Πως δρούσαν
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, ενεργούσαν πάντα μαζί και περιστασιακά με τη συμμετοχή άγνωστου συνεργού τους, βραδινές ώρες στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου είτε αφαιρούσαν δίκυκλα, είτε προέβαιναν σε διαρρήξεις – κλοπές.
Όσον αφορά τις κλοπές δικύκλων, μετά την αφαίρεσή τους πολλά από αυτά τα μετέφεραν σε μηχανουργείο του ημεδαπού συνεργού τους, όπου εκεί αυτός με τη χρήση ειδικού μηχανήματος παραποιούσε τα στοιχεία τους (αριθμό πλαισίου – κινητήρα), προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορήσουν ή να μεταπωληθούν ως «νόμιμα». Για τη διαδικασία αυτή λάμβανε από τους κατηγορούμενους το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ για το κάθε κομμάτι.

Σωρεία κλοπών
Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Μαΐου έως 29 Νοεμβρίου του 2020, διέπραξαν στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και στις περιοχές Ανατολή, Βρυσούλα, Βοτανικό, Καραδήμα, Κουτσελιό και Ηλιόκαλη Ιωαννίνων τις παρακάτω κλοπές:
- αφαίρεσαν 5 δίκυκλες μοτοσικλέτες και 2 μοτοποδήλατα,
- διέρρηξαν 4 περίπτερα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα 3, απ’ όπου αφαίρεσαν –κατά περίπτωση- χρηματικά ποσά, πακέτα τσιγάρων, καπνού, αναπτήρες και τρόφιμα,
- αφαίρεσαν από δύο αποθήκες εργαλεία και γεωργικά μηχανήματα,
- αφαίρεσαν από εργοτάξιο επιχείρησης διάφορα εργαλεία (τρυπάνια, τροχούς, ηλεκτροσυγκόλληση, αερόλκειδα), ενώ αποπειράθηκαν σε προγενέστερο χρόνο να αφαιρέσουν από την ίδια επιχείρηση εργαλεία χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δίκυκλο μοτοποδήλατο, κινητήρας μοτοσικλέτας, σκελετός μοτοποδηλάτου, πλαστικά και μηχανικά μέρη δικύκλων, πινακίδα κυκλοφορίας, έγγραφα.

Έκλεψε κατάστημα, αλλά συνελήφθη…
Σε άλλη περίπτωση προχθές συνελήφθη στα Γιάννενα μια γυναίκα σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, η κατηγορούμενη αφαίρεσε λευκά είδη από κρεμάστρες και καλάθια που ήταν τοποθετημένα στον εξωτερικό χώρο καταστήματος και τράπηκε σε φυγή, έγινε όμως αντιληπτή από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ο οποίος και την ακινητοποίησε.

Τους απασχολούσε παράνομα…
Σε περιοχή της Άρτας συνελήφθησαν ένας ημεδαπός και πέντε αλλοδαποί, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών και παράνομης εισόδου και εργασίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε σε επιχείρηση, κατελήφθη ο ημεδαπός ως υπεύθυνος να απασχολεί παράνομα σε αυτή τους πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία.