Τρεις κύκνοι νεκροί στα νερά της Παμβώτιδας!

on .

KYKNOI LIMNH

• Προβληματισμό και θλίψη προκαλεί στη Γιαννιώτικη κοινωνία η ανακοίνωση ότι εντοπίστηκαν νεκροί τρεις από τους κύκνους που με την παρουσία τους ομορφαίνουν τα τελευταία χρόνια τα νερά της Παμβώτιδας.
Την μακάβρια ανακάλυψη έκαναν φύλακες του Φορέα Διαχείρισης λίμνης και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα δείξουν την αιτία θανάτου των εντυπωσιακών πουλιών, αν και θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο ανθρώπινης εμπλοκής.
Στον καλαμιώνα...
Στον καλαμώνα της περιοχής Δουραχάνη εντόπισαν, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, φύλακες του Φορέα Παμβώτιδας τους τρεις νεκρούς κύκνους. Αμέσως οργανώθηκε ομάδα περισυλλογής με το σκάφος του Φορέ. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για δύο νεαρά άτομα και ένα ενήλικο, που δεν έφεραν εξωτερικά σημάδια τραυματισμού.
Ακολούθησε τηλεφωνική ενημέρωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου και συνεννόηση για άμεση μεταφορά των πτηνών στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων του υπουργείου Γεωργίας όπου πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες με σκοπό τη διενέργεια ιολογικών και τοξικολογικών αναλύσεων.
Αναμένονται λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου των κύκνων, με τον Φορέα Διαχείρισης να εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκρισή της.