Νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις και παγωνιά

on .

BROXH PLHMMYRA DROMOS

• Και νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε χθες η Ε.Μ.Υ., σύμφωνα με το οποίο αναμένεται από σήμερα το πρωί νέα επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την αρχή της ημέρας και από το απόγευμα τοπικά με πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους στο Ιόνιο.
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (6-8 βαθμούς), αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα βόρεια, η οποία αύριο, Τετάρτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημέρωσε όλες τις συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Δύσκολη μέρα…
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας και με την ιδιότητα του Καθηγητή Μετεωρολογίας έκανε γνωστό χθες ότι το ύψος των βροχοπτώσεων που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα ξεπερνά κατά 250% τον μέσο όρο του μήνα!
Η σημερινή μέρα, όπως είπε, αναμένεται να είναι δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών, γεγονός που θέτει τον μηχανισμό της ΔΕΥΑΙ σε εγρήγορση, ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες ζήτησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Σοβαρά προβλήματα
Ήδη πάντως οι ισχυρές βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.
Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις, ενώ από την υπερχείλιση του Καλαμά τεράστιες εκτάσεις πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις και παραποτάμιες καλλιέργειες.
Σε οριακή κατάσταση βρίσκονταν χθες και ο ποταμός Αχέροντας σε όλο του το μήκος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Όπως ανέφερε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Δήμαρχος Πάργας Ν. Ζαχαριάς το νερό μπήκε σε κάποιους στάβλους ωστόσο η κατάσταση έως χθες ήταν ελεγχόμενη. «Είμαστε σε επιφυλακή για να προλάβουμε τυχόν μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε κάποια νέα έντονη μεγάλη βροχόπτωση» ανέφερε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι το ποτάμι έχει «φουσκώσει» σε όλο του το μήκος από τον Βουβοπόταμο μέχρι και τις εκβολές του στην Αμμουδιά.