Η επανέναρξη δρομολογίων του ΚΤΕΛ θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας…

on .

KTEL KTIRIO 2

• Μια σειρά από βασικές καθημερινές λειτουργίες έχουν διακόψει οι αυστηροί περιορισμοί που έχουν τεθεί στα πλαίσια αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού και δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Τα λεωφορεία του εδώ και καιρό έχουν... τραβήξει χειρόφρενο διακόπτοντας τα καθημερινά δρομολόγια προς διάφορες κατευθύνσεις εντός κι εκτός Νομού.
Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα ερώτηση των Ηπειρωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Μ. Τζούφη, Ο. Γεροβασίλη, Μ. Κάτση και Κ. Μπάρκα), προς τον Υπουργό Υποδομών, ζητώντας την επανέναρξη δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς και από τα χωριά του Νομού.

Ο Γρηγόρης Γκίκας
Ερωτηθείς σχετικά από τον «Π.Λ.», ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γρηγόρης Γκίκας ανέφερε ότι η επανέναρξη των τακτικών δρομολογίων εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας ότι όταν αυτό τον καιρό προκύπτουν θέματα υγεία φροντίζουν οι δήμαρχοι, μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», να μεταφέρουν τους δημότες τους, έχοντας απλώσει ένα ευρύ δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες, ειδικά αυτή την περίοδο που η πανδημία έχει δυσκολέψει τη ζωή όλων μας.
Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα, εκτός από δυο δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθημερινά υπάρχουν ακόμη δυο προς και από Κόνιτσα (6.30 π.μ. και 1.45 το μεσημέρι από Γιάννενα προς Κόνιτσα - 8.30 π.μ. και 3 μ.μ. από Κόνιτσα προς Γιάννενα), που μπορούν να εξυπηρετήσουν ως ένα σημείο επιβάτες από διάφορα χωριά της περιοχής.

Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ
Στην ερώτησή τους οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Γιαννιώτισσας Μερ. Τζούφη, αναφέρουν ότι ειδικά στο Νομό Ιωαννίνων καταγράφεται πλήρης απουσία μεταφορικής σύνδεσης της πόλης των Ιωαννίνων με τη συντριπτική πλειοψηφία των χωριών του Ζαγορίου, των Βορείων Τζουμέρκων, του Πωγωνίου, της Δωδώνης, της Ζίτσας και του Μετσόβου, ενώ όπως σημειώνουν- περιορισμένα και αραιά δρομολόγια πραγματοποιούνται από και προς την Κόνιτσα.
«Ο περιορισμός ή η παύση των δρομολογίων έχουν ως αποτέλεσμα την απομόνωση των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών, η πλειοψηφία των οποίων είναι άτομα μεγάλης ηλικίας. Συνεπώς, η μετακίνησή τους καθίσταται αδύνατη ακόμα και για βασικές ανάγκες (πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, τράπεζες κλπ). Εν όψει, μάλιστα, της έναρξης εμβολιασμών για τον covid-19 σε ανθρώπους των 85+, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό», αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην ερώτηση.
Καλούν λοιπόν τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε ενέργειες που θα αποκαθιστούν την υπεραστική συγκοινωνία τόσο εντός του Νομού Ιωαννίνων από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, όσο και σε όλη την Επικράτεια από τα κατά τόπους υπεραστικά ΚΤΕΛ.