Σαββατοκύριακο με έντονα καιρικά φαινόμενα

on .

thermometro

• Διήμερο έντονων καιρικών φαινομένων θα είναι το Σαββατοκύριακο, ενώ η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις θα επανέλθει από την προσεχή Τρίτη.
Ο χειμώνας δείχνει για τα καλά τα «δόντια» του και οι αλλεπάλληλες «μεταμορφώσεις» του, θέτει συνεχώς σε ετοιμότητα Υπηρεσίες και πολίτες.
Χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο από το μεσημέρι προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες, που στα πελάγη θα συνοδεύονται από ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους. Τα ίδια φαινόμενα θα επικρατήσουν και αύριο Κυριακή και από αργά το βράδυ προς τα ξημερώματα θα εξασθενήσουν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά γύρω από το λεκανοπέδιο, ενώ θα πνέουν νότιοι άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί.
Μετά το ... διάλειμμα της Δευτέρας, την Τρίτη αναμένεται νέα επιδείνωση με τα ίδια χαρακτηριστικά, με το ενδεχόμενο οι χιονοπτώσεις να «κατέβουν» και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων έθεσαν σε πλήρη ετοιμότητα τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, με την Περιφέρεια να προειδοποιεί και τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους τις επόμενες ημέρες.