Παραπλανητικά email σε μέλη του Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Με αφορμή μηνύματα που στάλθηκαν σε λογαριασμούς χρηστών τα οποία εμφανίζονται ότι προέρχονται από την ομάδα διαχείρισης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στα οποία καλούνται οι χρήστες να απαντήσουν με το όνομα χρήση και κωδικό πρόσβασης, η Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Δικτύων του Ιδρύματος ενημερώνει ότι τα email αυτά είναι παραπλανητικά.
«Τα μηνύματα αυτά έχουν σκοπό την υποκλοπή του κωδικού πρόσβασής σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει και γνωστοποιήσει τον κωδικό πρόσβασής σας, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε σε αλλαγή θέτοντας νέο κωδικό», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον ενημερώνει ότι:
- Κανένας οργανισμός δεν θα στείλει μήνυμα αλληλογραφίας με το οποίο ζητά από τους χρήστες του να κοινοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης.
- Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνουν τις ενέργειες που τους προτείνει το συγκεκριμένο παραπλανητικό μήνυμα αλληλογραφίας. Το μήνυμα αυτό είναι πλαστό και επικίνδυνο και δεν προέρχεται από την ομάδα διαχείρισης του Πανεπιστημίου.
Και τους καλεί να είναι πολύ προσεκτικοί με τέτοια μηνύματα, τα οποία εντάσσονται στη λογική των παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing.