Όλα κυλούν βάσει πλάνου για το Υδατοδρόμιο στην Παμβώτιδα

on .

YDATODROMIO

• Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαδικασίες αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα, ενώ ο στόχος είναι μέσα σε πέντε χρόνια να λειτουργούν περί τα 150 υδατοδρόμια δημιουργώντας το μεγαλύτερο δίκτυο σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes S.A., Ν. Χαραλάμπους και τον πρόεδρο της Ελληνικά Υδατοδρόμια, Αναστ. Γκόβα, η ηγεσία των εταιριών που «τρέχουν» τις εξελίξεις στο θέμα αδειοδότησης των υδατοδρομίων, φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Μαλδίβες της Ευρώπης, με τη δημιουργία 2.000 άμεσων και 5.000 έμμεσων θέσεων εργασίας, να «ξαναγράψει» τον χάρτη των μεταφορών στην χώρα μας και στην πλήρη ανάπτυξή του να δώσει στην ελληνική οικονομία πάνω από 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τις δύο εταιρίες για το υδατοδρόμιο στη λίμνη Παμβώτιδα όλα κυλούν βάσει πλάνου. «Η άρτια συνεργασία των δύο εταιριών με τους δημόσιους φορείς που συμμετέχουν στο έργο επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι χωροθετήσεις στους υποψήφιους χώρους που προορίζονται να δημιουργηθεί το έργο και οι μελέτες περιβάλλοντος και θορύβου έχουνδρομολογηθεί να ξεκινήσουν στο άμεσο διάστημα», αναφέρεται σχετικά.
Σημαντικές επενδύσεις
Το project φέρνει επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ στην πενταετία, μέσω της κατασκευής των υδατοδρομίων (άνω των 50 εκατ. ευρώ), της αγοράς αεροσκαφών των οποίων ο αριθμός εκτιμάται για την πρώτη πενταετία σε τουλάχιστον 20 (περί τα 130 εκατ. ευρώ), αλλά και της δημιουργίας σχολής εκπαίδευσης πιλότων υδροπλάνων μεταξύ άλλων.
Μπορεί οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του project να έχουν περάσει από «40 κύματα» και να καθυστέρησαν και την προηγούμενη χρονιά λόγω της έλευσης της πανδημίας, ωστόσο οι προετοιμασίες δεν σταμάτησαν.
Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τα υδατοδρόμια, αυτές αφορούν τους τεχνικούς φακέλους ανά την επικράτεια, πάνω στους οποίους δραστηριοποιούνται οι δύο εταιρίες εδώ και καιρό και δομούν το δίκτυο πάνω στο οποίο θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες πτήσεις των επιβατών με υδροπλάνα.