Εξετάζεται η άρση απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός νομού

on .

DIODIA EGNATIA IONIA
•  «Τεστ» για την συμπεριφορά των πολιτών χαρακτήρισε την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, γνωστοποιώντας μάλιστα πως εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζεται να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού, με στόχο το άμεσο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «αν τα μέτρα τηρηθούν, όλα θα πάνε καλά».
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, κάτι που πρακτικά σημαίνει απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.  «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε. 
Αναφερόμενος στην εστίαση είπε ότι όταν ανοίξει θα γίνει από τους εξωτερικούς χώρους, γι’ αυτό και  υπάρχει επιδότηση για θερμαντικά σώματα, λέγοντας όμως ότι «απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης, δεν είμαστε κοντά».