Ξαναλειτουργούν οι Ιεροί Ναοί με το πρόγραμμα του Οκτωβρίου 2020

on .

AGIOS GEORGIOS PLATEIA PARGHS

• Με το πρόγραμμα που ίσχυε από τον περασμένο Μάιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2020, λειτουργούν από χθες οι Ιεροί Ναοί, μαζί βέβαια με τα ισχύοντα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου για τις ενορίες της πόλεως των Ιωαννίνων, όπου υπηρετούν τουλάχιστον δυο ιερείς, κάθε Κυριακή και μεγάλη εορτή, θα τελούνται υποχρεωτικώς δυο Θείες Λειτουργίες: από 7.00΄ έως 09.15΄και από 10.00΄ έως 11.00 με την παρουσία του επιτρεπομένου αριθμού πιστών, ήτοι 25 για τους ενοριακούς Ιερούς Ναούς και 50 για τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων και απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρων.
Επίσης κάθε Σάββατο θα τελείται Θεία Λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πιστών και την διευκόλυνση τελέσεως μνημοσύνων.
Στις υπόλοιπες ενορίες, όπου δεν υπηρετούν περισσότεροι του ενός ιερείς θα συνεχίσει επίσης να ισχύει το πρόγραμμα λειτουργίας όπως ίσχυε τον Οκτώβριο 2020, ήτοι Όρθρος και μια Θεία Λειτουργία με την παρουσία μέχρι 25 πιστών και τήρηση των προβλεπομένων μεταξύ των αποστάσεων.
Για την γιορτή του Αγίου Μαξίμου θα τελεσθεί από τον Μητροπολίτη Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου, χωρίς άλλες εκδηλώσεις.