Εννιά κρούσματα καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο

on .

KORONOIOS TEST

• Σημαντικά μειωμένος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, αν και θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν όταν το Σαββατοκύριακο γίνονται πολύ λιγότερα τεστ.
Χθες επιβεβαιώθηκαν 237 κρούσματα (510 το Σάββατο), οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν στους 320 από τους 323 το Σάββατο, ενώ καταγράφηκαν 28 νέοι θάνατοι (20 προχθές).
«Καθαρά» ήταν τα Γιάννενα χθες από κρούσματα, καθώς στη λίστα του ΕΟΔΥ περιλαμβάνονταν μόνο η Άρτα με δυο νέες μολύνσεις.
Όμως στην ενημέρωση του Σαββάτου ήταν τα Γιάννενα που από την Ήπειρο βρίσκονταν στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με επτά μάλιστα κρούσματα.
Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα ξεκίνησε το Σάββατο και στα Γιάννενα ο εμβολισμός των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, με τον γηραιότερο που εμβολιάστηκε στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων την πρώτη ημέρα να είναι 101 ετών!
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι δεν διαθέτουν τρόπο μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορούν έγκαιρα να απευθύνονται στη γραμμή επικοινωνίας 26510-54269, ώστε να προγραμματίζεται η μεταφορά τους με οχήματα που θα διαθέσουν ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ.
Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο emvolio.gov.gr στα Γιάννενα έχουν γίνει 2.547 εμβόλια, στην Άρτα 590, στην Πρέβεζα 332 και στην Θεσπρωτία 268.