Βουτιά στους -15 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Ανήλιο Μετσόβου!

on .

thermometro 

• Μπορεί ο χιονιάς να πέρασε… ξυστά από το Λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων το Σάββατο, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, όμως το κύριο χαρακτηριστικό στην περιοχή μας τις τελευταίες ώρες είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται, ειδικά τις βραδινές και πρωινές ώρες.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Ανήλιο Μετσόβου, όπου το θερμόμετρο έκανε «βουτιά» στους -15 βαθμούς Κελσίου, Βωβούσα -14, Μέτσοβο -12, Τσεπέλοβο, Πάπιγκο, Θεοδώριανα -10, Γιάννενα -7 και πολλές ακόμη περιοχές της Ηπείρου στις οποίες ο υδράργυρος ήταν κολλημένος στους μείον.
Σε χαμηλά επίπεδα θα κινηθούν και τις επόμενες μέρες οι θερμοκρασίες, γι’ αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες στις μετακινήσεις τους.
Προληπτικά μέτρα…
Με αφορμή τον έντονο παγετό η ΔΕΥΑΙ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες αυτές τις μέρες που παρατηρούνται θερμοκρασίες υπό το μηδέν, για να αποφευχθούν τυχόν ζημιές από τον παγετό, να λάβουν προληπτικά μέτρα, όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ευθύνες καταλογίζουν οι «Ορίζοντες»
Στο μεταξύ, ανευθυνότητα και έλλειμμα Πολιτικής Προστασίας καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή η παράταξη του Σπ. Ριζόπουλου «Ορίζοντες Ηπείρου», με αφορμή ζημιές που καταγράφηκαν στην περιοχή των Κεντρικών Τζουμέρκων.
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Ένας δρόμος που δεν πρόλαβε καλά καλά να παραδοθεί στους κατοίκους των Δήμων Κεν. Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη της ορεινής Άρτας και συγκεκριμένα ο δρόμος που συνδέει τα χωριά Καστανιά Τετράκωμο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση (έργο της Περιφέρειας).
»Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά το χωριό Αθαμάνιο προς Αγ. Κυριακή και συγκεκριμένα στον οικισμό Καρακάδες του Δήμου Κεν. Τζουμέρκων, η πλαγιά του βουνού ξημέρωσε στο δρόμο δημιουργώντας μεγάλες ζημιές, εδώ όμως και σε περιουσίες κατοίκων της περιοχής. Συγκεκριμένα δύο κατοικίες και τρεις στάβλοι είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν το αργότερο μετά την επόμενη νεροποντή».