Τριήμερες Ακολουθίες για τον Πολιούχο Ιωαννίνων!

on .

AGIOS GEORGIOS PARGHS

• Χωρίς παρουσία πιστών θα γίνουν επί ένα τριήμερο οι ακολουθίες προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, Θείες Λειτουργίες θα τελεστούν σήμερα, Σάββατο, αύριο, Κυριακή, ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου και τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, ώρες 7 έως 9.30 π.μ., σε πέντε ναούς της πόλης. Συγκεκριμένα, οι ακολουθίες θα γίνουν στους ναούς Αγίου Γεωργίου πλατείας Πάργης, στο Σεπτό Οίκο του Νεομάρτυρα, στο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού επί του τάφου του Αγίου, στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου και στον νεόδμητο ναό του Αγίου Παϊσίου.

Για προσκύνημα...
Ωστόσο, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, από τις 10 π.μ. και μέχρι τις 7 μ.μ. οι Γιαννιώτες θα μπορούν να προσέρχονται στους πέντε αυτούς ναούς όπου θα υπάρχουν για προσκύνηση τμήματα των λειψάνων του Αγίου μαζί με την εικόνα του.
Η Μητρόπολη ξεκαθαρίζει ότι οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων και των επιτρόπων, ενώ θα αποχωρούν αμέσως μετά για την αποφυγή συνωστισμού. Θα απαγορεύεται για υγειονομικούς λόγους να παραμένουν στους ναούς ή να συγκεντρώνονται σε ομάδες. Τα απογεύματα, από τις 7 έως τις 8.30 μ.μ., θα τελούνται Πανηγυρικοί Εσπερινοί στις πέντε εκκλησίες επίσης χωρίς την παρουσία πιστών.
Δε θα γίνει λιτανεία!
Η Μητρόπολη, αποφάσισε να μην γίνει φέτος, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας, η μεταφορά με παϊτόνι και υποδοχή της εικόνας του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του, παραπλεύρως της κεντρικής πύλης του Κάστρου.
Εξάλλου, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη λιτανεία των λειψάνων και της εικόνας του Νεομάρτυρα από τον Ναό του Αγίου Γεωργίου ως τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου.