Σκληρή κριτική στη Δημ. Αρχή για νέο ΕΣΠΑ και Πάρκο Πυρσινέλλα

on .

PARKO PYRSINELLA 2020

• Τη στάση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων πάνω σε δυο σημαντικά ζητήματα, την προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ και την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, επικρίνει με έντονο τρόπο η παράταξη του πρ. Δημάρχου Θ. Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».
Στην ανακοίνωση που αναφέρεται στο νέο ΕΣΠΑ, με αφορμή την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το σχεδιασμό του προγράμματος που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η Περιφέρεια Ηπείρου και ο οποίος λήγει στις 24 Ιανουαρίου, η παράταξη Μπέγκα καταλογίζει στη Δημ. Αρχή απουσία προετοιμασίας και σχεδιασμού, σημειώνοντας ότι «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…»!
Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει «η συγκρότηση της πρότασης από την Περιφερειακή Αρχή για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 εξελίσσεται εδώ και 1,5 περίπου χρόνο. Όσο διαρκεί δηλαδή μέχρι σήμερα και η θητεία της Δημοτικής Αρχής». Και αναρωτιέται: «Δεν θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων από την πρώτη μέρα να προσπαθήσει να συγκροτήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση και να λάβει την πρωτοβουλία μιας διαρκούς διαβούλευσης με όλους τους φορείς του τόπου, έτσι ώστε να καταλήξουμε στην βέλτιστη πρόταση; Της αρκούν οι λίγες μέρες διαβούλευσης για να παρουσιάσει και να συζητήσει την πρότασή της με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, τους φορείς και τους πολίτες;».
Και προσθέτει σε άλλο σημείο: «Αν η Δημοτική Αρχή εννοεί έστω και στο ελάχιστο τα όσα με ευκολία λέει δημοσίως περί συνεννόησης και διαλόγου οφείλει άμεσα να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ώστε ο Δήμος Ιωαννιτών να είναι όχι απλά παρόν αλλά να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στη διαδικασία της διαβούλευσης, καθώς και να ζητήσει επισήμως την παράτασή της».
Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» δηλώνει παρούσα να συνεισφέρει στη διαμόρφωση των προτάσεων του Δήμου «ώστε και στην επόμενη προγραμματική περίοδο να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τους δημότες μας».

Για το Πάρκο Πυρσινέλλα
Σε δεύτερη ανακοίνωσή της η παράταξη του πρ. δημάρχου αναφέρεται στην ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή Ελισάφ για πολιτική του «φαίνεσθαι» κι όχι της ουσίας!
Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση από τη Δημ. Αρχή της μελέτης για την ανάπλαση του Πάρκου, η «Ενότητα Πολιτών» σημειώνει ότι θα έπρεπε των όποιων ανακοινώσεων, να προηγηθεί η έγκριση της διαχειριστικής μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφού -όπως αναφέρει- είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής επίλυσης.
Και αναρωτιέται η παράταξη Μπέγκα: «Πώς η Δημοτική Αρχή είναι τόσο σίγουρη ότι το σύνολο των παρεμβάσεων που με τόσο μεγάλη ζέση παρουσίασε ως το «τελικό σχέδιο» θα λάβουν την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;
»Γιατί βιάζεται, για μια ακόμη φορά, να επικοινωνήσει ότι κλείνει «ανοιχτά μέτωπα», ανατρέποντας τη σωστή σειρά των ενεργειών που απαιτούνται, οι οποίες με δική της ευθύνη έχουν καθυστερήσει;
»Ποιος αλήθεια θα είναι υπεύθυνος αν κάποια από τις προβλεπόμενες δράσεις ή χρήσεις της μελέτης, απορριφτούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;».