Δήμος Ιωαννιτών: Το εργοτάξιο ανταποκρίθηκε άμεσα στο πρόβλημα

on .

KASTRITSA BRAXOS

• Πολλά προβλήματα άφησε στο πέρας της η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας τις προηγούμενες μέρες και ένα από αυτά ήταν η κατάπτωση βράχου στη θέση Μύτικα στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και ατύχημα σε όσους διαπερνούν το συγκεκριμένο σημείο.
Όπως έγινε γνωστό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Καστρίτσας, το πρωί της Τρίτης στην κεντρική οδό εξόδου του χωριού σημειώθηκε κατολίσθηση μεγάλης και άκρως επικίνδυνης μάζας συμπαγής ύλης από χαλίκια, πέτρες και χώμα.
Η αστυνομία καλέστηκε άμεσα και κατέφθασε όπως και διμελές κλιμάκιο του Δήμου με αγροτικό αυτοκίνητο Δημοτικής υπηρεσίας.
Να σημειωθεί πώς ο βράχος παρέμεινε πεσμένος στο οδόστρωμα για πάνω από μιάμιση ώρα, χωρίς όπως αναφέρεται από τον Σύλλογο, να σημειωθεί κάποια ενέργεια από τον Δήμο(που δεν είχε διαθέσιμο μηχάνημα) ή την Περιφέρεια.
Τελικά, τη λύση έδωσε ένας κάτοικος του χωριού που διέθετε αγροτικό μηχάνημα(τρακτέρ), βοηθώντας και στη διάνοιξη του δρόμου.
«Συνεχής αδιαφορία…»
Στη σχετική ανακοίνωση- γνωστοποίηση του συμβάντος, υπογραμμίζεται πώς τόσο από την πλευρά του Πολιτιστικού Συλλόγου όσο και από την Τοπική Κοινότητα Καστρίτσας, έχουν ενημερώσει με επιστολές και αριθμό πρωτοκόλλων για το συγκεκριμένο θέμα της πτώσης των βράχων στον κεντρικό δρόμο, τόσο την Περιφέρεια Ηπείρου και το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας της, όσο και τον ίδιο τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, χωρίς να σημειωθεί οποιαδήποτε ενέργεια. Υπενθυμίζουν μάλιστα πώς ο ίδιος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την περιοχή είχε συμπεριλάβει και την λύση του θέματος με τα επικίνδυνα βράχια.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες που σημειώνεται σφοδρή βροχόπτωση και να επιλέγουν για την μετακίνησή τους τον εναλλακτικό δρόμο προς το Δροσοχώρι.
«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε μόνοι μας και πρέπει μόνοι μας να προστατευτούμε από τις φυσικές αυτές απειλές που θέτουν σε κίνδυνο δεκάδες ζωές συγχωριανών μας σε καθημερινή βάση, μιας και ΟΛΟΣ ο λόφος από τη μεριά του Δημοτικού δρόμου της Μύτικας Καστρίτσας απαρτίζεται από επικίνδυνα ετοιμόρροπα βράχια στο σύνολο του», τονίστηκε μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση και πώς θα τεθεί το θέμα και στον Εισαγγελέα.
«Άμεση η ανταπόκριση…»
Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών και με αφορμή τα δημοσιεύματα για την απομάκρυνση βράχων στην περιοχή της Καστρίτσας, ξεκαθαρίστηκε πώς η ανταπόκριση του εργοταξίου του Δήμου υπήρξε άμεση και αποτελεσματική.
Αναφέρει μάλιστα πώς ήταν άμεση τόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση όσο και σε αρκετές άλλες που χρειάστηκε τις τελευταίες ημέρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Για το συμβάν τονίζεται πώς όντως υπήρξε κατάπτωση βράχου στην περιοχή της Καστρίτσας, απομακρύνθηκε από τρακτέρ που περνούσε στο σημείο αλλά στη συνέχεια κινήθηκαν μηχανήματα του Δήμου τα οποία καθάρισαν τον δρόμο ενώ ταυτόχρονα παρενέβησαν και σε άλλες περιπτώσεις όπου είχαν καταγραφεί καταπτώσεις, κυρίως στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.
«Το εργοτάξιο του Δήμου και η πολιτική προστασία παραμένουν σε εγρήγορση και σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από τα καιρικά φαινόμενα», καταλήγει η σχετική αναφορά του Δήμου.