Νέα πλατεία στην Ανατολή σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών

on .

dimarxeio

• Σημαντική παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζει ο Δήμος Ιωαννιτών το έργο αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής (περιοχή Μαγκλαραίικα), η μελέτη του οποίου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε η υποβολή του για ένταξη στον άξονα «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος θα δημιουργηθεί ένας πρότυπος κοινόχρηστος χώρος που θα απολαμβάνουν οι πολίτες.
Η μελέτη αφορά στην ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου 3.473 τετραγωνικών μέτρων, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου, καθώς και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.
Ο κύριος στόχος της μελέτης είναι ο μετασχηματισμός του υφιστάμενου κοινόχρηστου χώρου σε ένα νέο χώρο πλατείας, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της σχέσης του με τον περιβάλλοντα αστικό ιστό.
Ο χώρος παρέμβασης θα έχει ουσιαστικά τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές.
-Στην πρώτη θεματική περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα διαμορφώνεται ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα.
- Στην δεύτερη θεματική περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα διαμορφώνεται σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί.
-Στην τρίτη θεματική περιοχή διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο διατρέχει διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.