Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη δήμευση περιουσιών μέσω δασικών χαρτών

on .

XORAFIA DASIKOI XARTES

• O ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει αντιληφθεί τον τραγέλαφο που είχε προκαλέσει με τους δασικούς χάρτες, αλλά επιχειρεί τώρα να «ναρκοθετήσει» και την διαδικασία που προώθησε η σημερινή κυβέρνηση για την άρση αδικιών και διόρθωση σφαλμάτων της δασικής νομοθεσίας.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της επιτίθεται ονομαστικά στον πρώην αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος με άλλους 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, τονίζοντας μάλιστα ότι «η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην άρνηση αναθεώρησης των δασικών χαρτών οδηγεί στη δήμευση των περιουσιών μας».

Η Ένωση τονίζει ότι εξαιτίας σφαλμάτων της δασικής νομοθεσίας, το 72% της Ελληνικής επιφάνειας χαρακτηρίστηκε δάσος, ποσοστό που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κράτος της Ε.Ε..

«Αγνοεί -συνεχίζει η Ένωση Ιδ. Αγροτικών Ακινήτων- ο πρώην υπουργός αυτή την πραγματικότητα ακόμη και σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από την καταμέτρηση της δασοκάλυψης στην οποία προέβη για όλα τα κράτη της, αποδείχτηκε, ότι τα δάση στην Ελλάδα καταλαμβάνουν το 51% και όχι το 72% που θέλουν οι Δασάρχες. Γεγονός που τους παρέχει την αρμοδιότητα να αποτελούν το κλειδί στην αδειοδότηση και της πιο μικρής επένδυσης!».

Δύο μέτρα και σταθμά

Ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, κατηγορείται όμως ευθέως από την Ένωση «για δύο μέτρα και σταθμά», καθώς όπως υπενθυμίζει «ο κ. Φάμελος, κάτω από την πίεση του λαού των Κυκλάδων έβγαλε υπουργική απόφαση, με την οποία επέτρεψε σε επιτροπή από τρεις δασάρχες, να αποχαρακτηρίζει τους φρυγανότοπους των Κυκλάδων, -οι οποίοι δεν είναι και διαφορετικοί από τους βοσκότοπους της άλλης Ελλάδας-, από δασικές εκτάσεις σε Χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Γεγονός, που αυτόματα καταργεί τη Δήμευσή τους, με συνέπεια να μην απαιτείται το Σουλτανικό Συμβόλαιο και η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, που απαιτούνται σε όλες τις αγροτικές εκτάσεις (χωράφια, αμπέλια, ελαιώνες, καρυδιές, μηλιές και λοιπές δενδροκαλλιέργειες, λιβάδια, παλιούργια, κλπ.) οι οποίες περιλαμβάνονται σε αυτό το 72% της Ελλάδας των δασικών χαρτών, που ο ίδιος επικύρωσε. Και έρχεται σήμερα και παρασύρει βουλευτές του κόμματος του, οι οποίοι είναι φυσικό να μην γνωρίζουν σε βάθος το πρόβλημα, εναντίον των δειλών τροποποιήσεων της δασικής νομοθεσίας στις οποίες προέβη το υπουργείο, οι οποίες αποκαθιστούν ένα μέρος της αδικίας, για τον αγροτικό κόσμο της Χώρας».

Δεν εφαρμόζουν ούτε το νόμο του!

Ακόμη η Ένωση υπενθυμίζει ότι ο κ. Φάμελλος είχε τροποποιήσει το δασικό νόμο, ώστε να μην χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις οι χορτολιβαδικές, που έχουν δασωθεί. «Μία τροποποίηση, η οποία δημοσιοποιήθηκε με ηχηρή ανακοίνωση, ενώ την ίδια στιγμή οι Δασάρχες δεν την εφαρμόζουν, επειδή από το κείμενο του νόμου έχει απαλειφθεί η λέξη χορτολιβαδικές εκτάσεις!», αποκαλύπτει η Ένωση Ιδ. Ακινήτων, η οποία συνεχίζοντας προσθέτει ότι «Το καθεστώς που ισχύει σήμερα, έχει φρενάρει σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας, που θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Από την αλήθεια και το σωστό να προτιμάει την υποστήριξη των υποστήριξη των συνδικαλιστικών απαιτήσεων των Δασαρχών και την εξαθλίωση των Ελλήνων».

Ακόμη η Ένωση καταλογίζει ατολμία στον κ. Φάμελλο να αντιπαραταχθεί στους δασάρχες οι οποίοι κατάφεραν να ονομάσουν δάση τους βοσκότοπους, τους ελαιώνες τα αμπέλια κλπ. και να οδηγούν στα δικαστήρια όλους τους Έλληνες αγρότες.

Υποστηρίζει τους συνδικαλιστές...

Και η Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων καταλήγει: «Έρχεται μάλιστα ο κ. πρώην αρμόδιος υπουργός τώρα, που οι Δασάρχες καταγγέλλουν, ότι οι νέες επιτροπές, στις οποίες δεν έχουν πλέον οι Δασάρχες την πλειοψηφία, βάσει της δικιάς του απόφασης, να τους υποστηρίζει και να αγνοεί τη φωνή της αγωνίας των ιδιοκτητών κάθε αγροτικής περιουσίας, η οποία περιλαμβάνεται εντός των δασικών χαρτών.

Το χειρότερο όμως γι' αυτόν είναι, ότι αντί να αντιπολιτευτεί την Κυβέρνηση με την κατηγορία, ότι εμπαίζει τους πολίτες, να καταγγείλει τις δειλές τροποποιήσεις του κ. Χατζηδάκη και να ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει και σε όσες ακόμη απαιτούνται, υποστηρίζει τις συνδικαλιστικές φωνές των Δασαρχών, που κι' ο τελευταίος Έλληνας καταλαβαίνει ότι γίνονται για το imperium της εξουσίας των Δασαρχών».