Rapid test για το προσωπικό και τους φοιτητές ζητάει το Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO GLYPTO 8 1 19
• Την άμεση συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την τοπική υπηρεσία του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο με rapid-test όλων των εργαζομένων του Πανεπιστημίου (ΔΕΠ, διοικητικό προσωπικό, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και νέους ερευνητές), καθώς και των φοιτητών που διαμένουν στα Γιάννενα, ζητά το Πρυτανικό Συμβούλιο.
Εν αναμονή νέας ΚΥΑ σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, η Συντονιστική Επιτροπή COVID-19 προτείνει τα παρακάτω μέτρα και ενέργειες του Ιδρύματος:
- Τη συζήτηση, δια της Συνόδου των Πρυτάνεων, του θέματος του εμβολιασμού των μελών ΔΕΠ και των εργαζομένων με ηλικία άνω των 60 ετών, καθώς και των ευπαθών ομάδων της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
- Τον άμεσο εμβολιασμό των φοιτητών του 6ου έτους που συμμετέχουν σε κλινική εκπαίδευση ή εργαστήρια.
-Την οργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, σχετικά με τον εμβολιασμό για τον Covid-19 και τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα. 
Τέλος, η Επιτροπή καλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να τηρούν όλα τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, προστατεύοντας τους εαυτούς τους, τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.