«Όχι» σχεδόν «σε όλα» από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

on .

AMFITHEATRO FOITHTRIA

• Τις προτάσεις και τις θέσεις της ζητά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας σε σειρά θεμάτων. Συγκεκριμένα ζητά να μη γίνει καμία βαθμολόγηση των μαθητών σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης. Επίσης να μη καταγραφεί ως διδαχθείσα ύλη αυτή της τηλεδιδασκαλίας, να γίνει δραστική μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης, να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και να αποσυρθούν όλες οι αλλαγές που ετοιμάζονται για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που κατ’ αυτή στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των εισακτέων και σε κλείσιμο τμημάτων των ΑΕΙ.
Η ΕΛΜΕ ζητά επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων με μικρά τμήματα, μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση και συχνή απολύμανση των σχολείων, ενώ κάνει και συστάσεις για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με αύξηση των ΜΕΘ. «επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας», εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών.
Τέλος η ΕΛΜΕ εκφράζει και την αντίθεσή της στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρά σε συμπλήρωση των κενών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από διευθυντές σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικούς και ζητά την παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι να γίνουν εκλογές δια ζώσης.