Ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες στην Π.Ε. Άρτας

on .

ARTA PLHMMYRES

• Σοβαρά ζητήματα αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Π.Ε. Άρτας, από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν λόγω της πρόσφατης σφοδρής βροχόπτωσης και είχαν σαν αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές και σοβαρά προβλήματα σε υποδομές και περιουσίες πολιτών, αλλά και επιχειρήσεων και αγροτικών καλλιεργειών και εγκαταστάσεων.
Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝ.ΑΛ Χρήστος Γκόγκας σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι επλήγησαν τρεις Δήμοι της Άρτας και ειδικότερα ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη και ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων. Ο κ. Γκόκας τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Νικολάου Σκουφά και συνομίλησε με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους πολίτες των περιοχών αυτών για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε υποδομές, καλλιέργειες και περιουσίες των πολιτών και επιχειρήσεων, από τις πλημμύρες. Επίσης, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς των Δήμων Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων για τις ζημιές που υπέστησαν κι αυτές οι περιοχές. Ιδιαίτερα στον Δήμο Ν. Σκουφά, και περισσότερο στη Δημοτική Ενότητα Πέτα, σημείωσε ότι η σφοδρή κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα δρόμοι και εκτάσεις να πλημμυρίσουν, να προκληθούν ζημιές σε καλλιέργειες, επιχειρήσεις και σπίτια κατοίκων, αλλά και σοβαρές ζημιές σε υποδομές του Δήμου.
Γι’ αυτό το λόγο ο βουλευτής τονίζει την ανάγκη άμεσης δράσης και αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές των πληγέντων Δήμων αλλά και συνδρομής και ανακούφισης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και άμεση αποκατάσταση των ζημιών των περιουσιών τους, σημειώνοντας ότι αρκετοί είναι αγρότες, με μοναδική πηγή εισοδήματος καλλιέργειες και εγκαταστάσεις που υπέστησαν ζημιές από την βροχόπτωση.