Επιτακτικός ο εμβολιασμός και για τους ιδιώτες οδοντίατρους

on .

ODONTIATROS

• Επιτακτικός λόγω της φύσης της εργασίας είναι ο εμβολιασμός των Οδοντιάτρων και αναγκαία συνθήκη για την ασφαλή άσκηση του επαγγέλματος. Αυτό επισημαίνει σε έγγραφο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, τονίζοντας πως μέχρι και σήμερα, δεν έχει αποσταλεί καμιά επίσημη ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργείου προς τα θεσμικά όργανα του οδοντιατρικού κλάδου, σχετικά με την έναρξη των εμβολιασμών (δηλώσεις σχετικά με το θέμα έκανε ο Υπουργός Υγείας σελ. 12).
Όπως τονίζει ο Ο.Σ.Ι., «είναι σαφές πως, από τη στιγμή που η παροχή του εμβολίου -έστω και με τον προαιρετικό του χαρακτήρα- γίνεται μόνο με κρατική μέριμνα και έλεγχο, εξαρτόμαστε αποκλειστικά από τις ενέργειες και αποφάσεις της κρατικής εξουσίας. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα τη λογική, τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων (ιατρών και ασθενών) και την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι Οδοντίατροι των Δημόσιων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζονται και σωστά πράττουν. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένα μικρό ποσοστό συναδέλφων έχει πρόσβαση στο νέο εμβόλιο. Ως πότε, όμως, θα διαχωρίζουμε τους υγειονομικούς σε ιδιώτες και δημόσιους; Μήπως οι ιδιώτες Οδοντίατροι εξετάζουν λιγότερο αριθμό ασθενών αυτή την περίοδο από ότι τα δημόσια ή τα ιδιωτικά Νοσοκομεία; Αμφότεροι, άλλωστε, καταβάλλουμε ασφαλιστικές εισφορές και αναμένουμε τις ανάλογες παροχές της κρατικής μέριμνας».
Αυτό που ζητάει λοιπόν ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων είναι να εμβολιαστούν με υψηλή προτεραιότητα όσα από τα μέλη του το επιθυμούν. Διευκρινίζει δε πως δεν επιθυμεί να παρακάμψει άλλους υγειονομικούς από την εμπροσθοφυλακή του Ε.Σ.Υ. που δίνουν τον υπέρτατο αγώνα διάσωσης των συνανθρώπων μας, ενώ προσθέτει πως ο εμβολιασμός για τη νόσο Covid-19 θα πρέπει να αφορά οπωσδήποτε και τους βοηθούς οδοντιατρείου, όπως συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων.