Στα θρανία επιστρέφουν από Δευτέρα οι μαθητές Νηπιαγωγείων - Δημοτικών

on .

PAIDI MASKA

• «Πράσινο φως» για επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και ειδικών σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, άναψε η Κυβέρνηση, επιχειρώντας να επαναφέρει σταδιακά σε μια κανονικότητα την εκπαιδευτική κοινότητα.
Σε πρώτη φάση λοιπόν στα θρανία επιστρέφουν μόνο οι μικρότερης ηλικίας μαθητές, ενώ γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.
Για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό αναφορικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη:
- για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών),
- για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς
Στο μεταξύ, τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 εξασφάλισαν για την εκπαιδευτική κοινότητα τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας.
Εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr/, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού για σήμερα, Παρασκευή.
Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Σημειώνεται ότι η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ.
Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.