Καμία προετοιμασία για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων

on .

tzoufi

• Tην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου επισκέφθηκε χθες η Μερόπη Τζούφη όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Κωνσταντίνο Καμπουράκη, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας.
Η κ. Τζούφη υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική προετοιμασία κατά τη διάρκεια των εορτών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων και την επιστροφή των μαθητών στα δια ζώσης μαθήματα, ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση είχε ήδη δώσει δείγματα γραφής στα Ειδικά Σχολεία, τα οποία ορθώς μεν άνοιξαν, αλλά λειτούργησαν όλο το προηγούμενο διάστημα χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας.
Αναφορικά με την εκπαίδευση προσφύγων, σημείωσε πως, παρά το γεγονός ότι έχουν προσληφθεί εδώ και καιρό οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, δεν έχει λυθεί ακόμη το ζήτημα της μεταφοράς των προσφυγόπουλων προς και από τις σχολικές μονάδες, ενώ σχολίασε και την αδυναμία μεγάλου μέρους της μαθητικής κοινότητας να συμμετάσχει στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης είτε λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού, είτε λόγω αδυναμίας σύνδεσης σε υπηρεσίες ίντερνετ.