Διαδικτυακή εκδήλωση με τραγούδια για τα βουνά

on .

metsovo hmerida

• Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Θα ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό» θα πραγματοποιήσει το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αύριο, Σάββατο και ώρα 18.00.
Δημοτικά, λαϊκά και ρεμπέτικα μπερδεύονται με έντεχνα, country και rock τραγούδια (και κάποια πιο εξωτικά) με κοινό παρονομαστή την αναφορά τους στα βουνά του κόσμου. Άλλοτε ως σύμβολα του αιώνιου και του απροσπέλαστου, άλλοτε ως πρόκληση για τις ανθρώπινες δυνάμεις και μέτρο του πείσματος και της αντοχής, άλλοτε ως ο αμόλυντος από τον σύγχρονο πολιτισμό τόπος, άλλοτε ως το τελευταίο καταφύγιο του κυνηγημένου και κάστρο της ελευθερίας του, τα βουνά είναι παρόντα σε ορισμένα από τα πιο γνωστά και σε πολλά άλλα λιγότερο γνωστά τραγούδια.
Ο Δημήτρης Καλιαμπάκος, Διευθυντής του ΜΕ.Κ.Δ.Ε., με τη συμβολή των φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών περιοχών» θα παρουσιάζει κάποια από αυτά στην εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί μέσω του συνδέσμου: https://youtu.be/bIEGPJ3G4Nc.