Εξώδικο για τις συνθήκες εργασίας στους Δήμους του Ν. Ιωαννίνων

on .

dimarxeio

• Εξώδικη διαμαρτυρία επέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων στον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων. Το εξώδικο κοινοποιείται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, στην Αποκεντρωμένη Ηπείρου και στον ΟΑΕΔ.
Σ’ αυτό προεξέχουσα θέση καταλαμβάνει ο μεγαλύτερος Δήμος της Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει, όπως τονίζεται, τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα για 16 και πλέον μήνες. Επιμέρους ομάδες εργαζόμενων όπως οι συμβασιούχοι που εργάστηκαν το καλοκαίρι στην καθαριότητα, χωρίς ΜΑΠ και γάλα φυσικά, διεκδικούν και οφειλές για αποζημιώσεις για νυχτερινή εργασία και εργασία κατά τις εξαιρέσιμες μέρες. Ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει δε πως «ο Δήμος Ιωαννιτών, δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο στους άνεργους σήμερα συναδέλφους μας, μετά από 4 μήνες από την απόλυσή τους, δεν έχει βεβαιώσει καν την οφειλή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα αυτονόητα».
Βέλη εξαπολύει επίσης προς το Δήμο Ζίτσας, όπου, όπως υποστηρίζει, επί 4 ολόκληρους μήνες, οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς να εργάζονται σε όλες τις επικίνδυνες εργασίες χωρίς κανένα Μέσο Ατομικής Προστασίας πλην του ανακλαστικού γιλέκου.