Με το... δοκιμασμένο σχήμα Αντιδημάρχων συνεχίζει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Με το παλιό σχήμα των αντιδημάρχων, με μία μόνη προσθήκη της κ. Ελένης Ακονίδου θα πορευτεί και το 2021 η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.
Άλλωστε δυνατότητες αλλαγής προσώπων, λόγω αριθμού συμβούλων, δεν υπάρχουν, ενώ όπως και κατά τον πρώτο χρόνο αξιοποιήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη Ν. Γκόντα (Β. Βλέτσας) και την παράταξη Τ. Καλογιάννη (οι κ.κ. Αϊβατίδης και Παππάς που έχουν αποχωρήσει από αυτή).
Αντιδήμαρχοι παραμένουν οι Βαγγέλης Πήχας, Αναστασία Τύρου- Ούζα, Φώτης Βάββας, Γιώργος Αρλέτος, Βασίλης Βλέτσας, Αριστείδης Παππάς, Γιώργος Λώλης, Γιάννης Αϊβατίδης. Οι αρμοδιότητες παραμένουν ίδιες εκτός αυτών του Βαγγέλη Πήχα, ο οποίος ορίστηκε αντιδήμαρχος «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Ποιότητας ζωής», με το κύριο βάρος του Τομέα Καθαριότητας να περνάει στον Αριστείδη Παππά.

Οκτώ από τους εννέα αντιδημάρχους είναι έμμισθοι, ενώ άμισθη είναι η κ. Ακονίδου η οποία παραμένει και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης, ενώ της ανατίθεται και η αρμοδιότητα των Μουσείων και της Πινακοθήκης.

Τον Δήμαρχο θα αντικαθιστά ο Βαγγέλης Πήχας και σε απουσία αυτού ο Φώτης Βάββας.
Να σημειωθεί ότι η κ. Ακονίδου ουσιαστικά παίρνει τη θέση του Γιάννη Λυκογιώργου, ο οποίος είχε παραιτηθεί σχετικά πρόσφατα.
Τέλος με την ίδια απόφαση του Δημάρχου ορίστηκαν και τέσσερις εντεταλμένοι σύμβουλοι.

Ο Νίκος Τσόλης για θέματα Αθλητισμού και λειτουργίας του Κυνοκομείου, ο Νίκος Σιορόκας για τα Κληροδοτήματα, η Χριστίνα Κωτσαντή για τις δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και η Γιαννούλα Αθ. Μαμακή, για θέματα Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Ισότητας των δύο φύλων.