Στην Ελαταριά το πρώτο πιστοποιημένο αναρριχητικό πεδίο της Θεσπρωτίας

on .

pedio

• Είναι γεγονός και συνάμα επιτυχία η λειτουργία στην πανέμορφη ορεινή Ελαταριά (παλιά Λαμπανίτσα) του πρώτου πιστοποιημένου αναρριχητικού πεδίο της Θεσπρωτίας.
Και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πλέον το χωριό είναι καταγεγραμμένο στον Πανελλήνιο Χάρτη Εναλλακτικών Τουριστικών Προορισμών. Το γεγονός από μόνο του δημιουργεί προοπτική.
Μπορεί να είναι έρημη και σχεδόν ακατοίκητη η Ελαταριά, ωστόσο οι κάτοικοί της, όπου και άν βρίσκονται, την έχουν στο μυαλό και στην καρδιά τους.
Το αναρριχητικό πεδίο, που σχεδιάσθηκε και δημιουργήθηκε από τους διεθνώς πιστοποιημένους αναρριχητές Ηρακλή Μωυσίδη (οδηγό βουνού) και Χρήστο Aυγητά (εκπαιδευτή αναρρίχησης), με την οικονομική στήριξη του Δήμου Σουλίου, αποτελείται από 5 πίστες διαβαθμισμένης δυσκολίας ικανοποιώντας απαιτήσεις αναρρίχησης για παιδιά και αρχάριους μέχρι έμπειρους αναρριχητές.
Όπως σημειώνει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δραστήριος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λαμπανίτσας, που εκτός των άλλων, έχει ανακαινίσει το παλαιό δημοτικό σχολείο και προσπαθεί να κάνει το ίδιο και για την εκκλησία του αγίου Νικολάου, έχει διανοίξει και σηματοδοτήσει μονοπάτια, «τα πλεονέκτημα του το Αναρριχητικό Πεδίο της Ελαταριάς βρίσκεται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση (11 χλμ) από την Εγνατία Οδό, αλλά και με τη χρησιμοποίηση του δικτύου ορειβατικών μονοπατιών, ο επισκέπτης - αναρριχητής θα βρίσκεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις πίστες αναρρίχησης».

Η. Μ.