Ορθόδοξοι νέοι στην Αλβανία φτιάχνουν τη στέγη σπιτιού φτωχής οικογένειας!

on .

ALBANIA STEGH FTOXHS OIKOGENEIAS

• Η πράξη νέων της Αλβανίας, μελών της Ορθόδοξης Νεολαίας Τιράνων, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της ενανθρώπησης του Κυρίου, που είναι η αφετηρία της νέας ανθρωπότητας και της αναδημιουργίας του ανθρώπου μέσα από την αγάπη.
Αποφάσισαν, παρακινημένοι από το αγαπητικό πνεύμα και φρόνημα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, να κατασκευάσουν, ως χριστουγεννιάτικη προσφορά, τη στέγη ενός σπιτιού μιας φτωχής οικογένειας με άρρωστο μέλος στο χωριό Τεγκ κοντά στα Τίρανα.
Στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε η οικογένεια, που έχει ένα τρίχρονο κοριτσάκι, να μη διαμένει σε ξεσκέπαστο σπίτι, εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα.
Με δωρεές χρημάτων από την Αλβανία και το εξωτερικό, οι Ορθόδοξοι νέοι αγοράζουν τα δομικά υλικά και με εργασία των ιδίων, αλλά και τεχνιτών, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή.
Η άπορη οικογένεια σαστίζει και δακρύζει μπροστά σε τούτο το φως, μπροστά σε τούτη την αστραπή της καλοσύνης των νέων.
Χριστούγεννα: Κοιτάει ξανά προς τον ουρανό. Αναπνέει με την ψυχή της γαλήνη και ευγνωμοσύνη.
Ζωογονήθηκε, τη στιγμή, που ήταν βυθισμένη στην απελπισία, χάρις στους Ορθόδοξους νέους, που απέδειξαν ότι η αληθινή αγάπη του γεννηθέντος Χριστού είναι ζωή, είναι δημιουργία, που σπρώχνει στη δημιουργία.
Έδειξαν οι Ορθόδοξοι νέοι των Τιράνων ότι υπάρχει ένας όμορφος κόσμος γεμάτος χρώματα και αρώματα και θαύματα και νοήματα. Ένας κόσμος, που όσο περισσότερο τον κοιτάζεις, τόσο γεμίζεις με έκπληξη, αλλά και με ουσία και με άπλετο φως…
H. M.